Naujojo LRT TV sezono pirmoje laidoje „Samčių kovos. Nacionalinė virtuvės lyga“ susirungs du regionai – Mažoji Lietuva ir Aukštaitija.
Aukštaitijos atstovės, Miglė ir Lina iš Panevėžio, nusprendė atskleisti bajoriškąją regiono pusę ir pagaminti valgį, koks, tikėtina, anksčiau buvo tiekiamas dvarų ir ponų stalams.
Vietine istorija besidominčios moterys tikina, kad dvarininkai puotaudami mėgaudavosi įvairove – nuo keptų karvelių iki žąsų ir gulbių, svarbiausia, kad būtų puošnu ir didinga.
To, pasak dalyvių, galima tikėtis ir iš jų gaminamo patiekalo – „Upytės kalno baladės“, tipiško bajoriškos virtuvės pavyzdžio.
Apie tai – LRT TV laidoje „Samčių kovos. Nacionalinė virtuvės lyga“, ketvirtadienį 19.30 val.
