Nacionalinėje virtuvės lygoje – panevėžietės

AutoriusJP
FotoLRT
Aukštaitijos atstovės, Miglė ir Lina iš Panevėžio, nusprendė atskleisti bajoriškąją regiono pusę ir pagaminti valgį, koks, tikėtina, anksčiau buvo tiekiamas dvarų ir ponų stalams.

Naujojo LRT TV sezono pirmoje laidoje „Samčių kovos. Nacionalinė virtuvės lyga“ susirungs du regionai – Mažoji Lietuva ir Aukštaitija.

Aukštaitijos atstovės, Miglė ir Lina iš Panevėžio, nusprendė atskleisti bajoriškąją regiono pusę ir pagaminti valgį, koks, tikėtina, anksčiau buvo tiekiamas dvarų ir ponų stalams.

Vietine istorija besidominčios moterys tikina, kad dvarininkai puotaudami mėgaudavosi įvairove – nuo keptų karvelių iki žąsų ir gulbių, svarbiausia, kad būtų puošnu ir didinga.

To, pasak dalyvių, galima tikėtis ir iš jų gaminamo patiekalo – „Upytės kalno baladės“, tipiško bajoriškos virtuvės pavyzdžio.

Apie tai – LRT TV laidoje „Samčių kovos. Nacionalinė virtuvės lyga“, ketvirtadienį 19.30 val.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Apie šią vietą dar nebūsite girdėję: kodėl ilgos kelnės šiame Lietuvos kaime – nereikalingos?

JP Redakcija

Bites auginti užsimojęs V. Blauzdavičius neslepia nuostabos: „Susidūriau su gamta ir jos tikrai nesuprantu“

JP Redakcija

Šefas L. Čeprackas atvirai apie buitį, slaptas vestuves su žmona ir aštrų charakterį sušvelninusią tėvystę

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads