10.3 C
Panevėžys
Šeštadienis, 27 balandžio, 2024

Leidus prekiauti pasibaigusio galiojimo maisto produktais, jų prekybininkai nesiūlo

AutoriusbnsFotobns

Nuo šių metų Lietuvoje leidžiant prekiauti pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais, pavyzdžiui, miltais, kruopomis, kava, prekybininkai tokių produktų pirkėjams iki šiol nesiūlo, rašo portalas lrt.lt. 

„Maximos“ atstovė Raminta Gecevičiūtė teigia, kad šiuo metu neturi planų pardavinėti produktų, kurių galiojimo laikas yra pasibaigęs, bet jie dar yra tinkami vartoti.

Likusius maisto produktus, kurių su nuolaidomis neįsigijo pirkėjai ir kuriuos vis dar saugu vartoti, prekybos tinklas atiduoda labdaros organizacijoms.

„Prekybai ir žmonėms nebetinkamus vartoti maisto produktus atiduodame ūkininkams, kurie jais šeria gyvulius, paukščius arba atliekas kompostuoja. Taip pat dalį produktų atiduodame perdirbti į biodujas“, – aiškina R. Gecevičiūtė.

„Lidl Lietuva“ prekių, pasibaigus jų tinkamumo vartoti terminui, nepardavinėja. Sprendimo prekiauti tokiomis prekėmis „Norfa“ irgi nėra priėmęs.

„Iki“ sako, kad svarsto, kaip galėtų atrodyti tokių produktų pardavimas ateityje, o „Aibė“ šiuo metu vykdo pasirengimo darbus prekybai pratęsto galiojimo prekėmis.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nelegali prekyba internete klesti – nuo „Amazon“ iki lietuviškų skelbimų portalų

confident-noyce

Seimo komitetas pritarė siūlymui mugėse leisti prekiauti iki 15 laipsnių alkoholiu

confident-noyce

Seimas nutarė įpareigoti prekybininkus dar tinkamą vartoti maistą perduoti labdarai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau