3.2 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

G. Landsbergis Liuksemburge: Ukrainai patyrus pralaimėjimą, Šiaurės ir Baltijos šalims kiltų egzistencinė grėsmė

AutoriusELTAFotoBNS
G. Landsbergis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, dalyvaudamas Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Liuksemburge, pabrėžė, kad bet kokie taikos planai, įgyvendinami kitokiomis nei Ukrainos siūlomomis sąlygomis, veda ne pergalės, o kapituliacijos link.

„Nesutarę, kad mūsų tikslas – visiška ir neginčytina Ukrainos pergalė, Ukrainą stumsime ne taikos, o kapituliacijos link“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Anot jo, Šiaurės ir Baltijos šalims, kone labiausiai remiančioms Ukrainą, jos pralaimėjimo atveju kiltų egzistencinė grėsmė.

„Šiaurės ir Baltijos šalys yra didžiausios Ukrainos pergalės rėmėjos – visos kartu nuo karo pradžios Ukrainai jau suteikėme 15 mlrd. eurų paramos. Mes suvokiame, kad Ukrainai patyrus pralaimėjimą mums visoms kiltų egzistencinė grėsmė“, – teigė ministras.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, susitikime nuotoliniu būdu dalyvavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha. Jis ES kolegoms pristatė sudėtingą padėtį fronte, nuo apšaudymų kenčiančio Ukrainos energetikos sektoriaus būklę bei šalies pastangas įgyvendinti Ukrainos Taikos formulę.

Antroje susitikimo dalyje ES užsienio reikalų ministrai su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Lammy aptarė bendrus geopolitinius iššūkius, tarp jų – ir Rusijos agresiją prieš Ukrainą, padėtį Artimuosiuose Rytuose bei ES ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje.

Ministrai taip pat dar aptars pastangas užkardyti Artimųjų Rytų regioną destabilizuojančius Irano veiksmus ir galimą atsaką į Irano paramą Rusijos karo mašinai, priešrinkiminę situaciją Sakartvele ir Moldovoje, padėtį Afrikos Kyšulyje ir Venesueloje bei kitus tarptautinės politikos klausimus.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Lietuviškas įrankis padės greičiau atstatyti Bučą ir Borodianką Ukrainoje

confident-noyce

Karo siaubiamoje Ukrainoje apsilankė ir Panevėžio ligoninės vadovas

confident-noyce

A. Bilotaitė apie Rusijos pusėje kariaujantį lietuvį: toks asmuo neteks Lietuvos pilietybės

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau