7.2 C
Panevėžys
Pirmadienis, 6 gegužės, 2024

Panevėžyje – žiemos gastronomijos savaitė

AutoriusMODESTAS PARIAUKAFotoKLAUDIJUS KAIRYS

Visą savaitę įvairiose Panevėžio miesto kavinėse ir restoranuose vyko Panevėžio gastronomijos savaitė, kurios metu maitinimo įstaigos atvėrė duris visiems, norintiems pažinti Panevėžio apskrities dvarų maisto kultūrą, maitinimo įstaigų kulinarų komandų meistrystę. 

Išskirtiniais renginiais ir koncertinėmis programomis garsėjantis restoranas „Vasaris“ kvietė pažinti Pajuosčio dvaro gastronominę kultūrą, degustuoti specialiai Gastronomijos savaitei sukurtą meniu. Į degustacinę vakarienę, pavadinimu „Vieną kartą menėje…“, rinkosi ir miesto svečiai, atvykę iš tolimosios Žemaitijos, iš Anykščių, Kauno ir kitų miestų.

Pasak restorano „Vasaris“ vadovas Miglės Gruzdenės, gastronomijos renginiai leidžia būti labiau matomiems.

„Labai laukėme šios savaitės, emocijos stiprios, pasiruošimo darbų, diskusijų – ne viena savaitė. Pajuosčio dvaras yra sunaikintas, atkurti tik keli statiniai – įdomioji ledainė, keli pagalbiniai pastatai. Tad, logiška, susidūrėme su sunkumais kurdami vakarienės meniu. Tačiau gelbėjo tiek Panevėžio miesto istorikai, kraštotyrininkai, bibliotekininkai, tiek dvasininkai, tiek kultūros srities specialistai. Taip ir sudėliojome kruopelytę prie kruopelytės – atkūrėme kelis epizodus, kurie leido sužinoti didingo dvaro istoriją. Neslėpsiu, emocijos stiprios, džiugios. Parodėme save platesnei auditorijai, sulaukėme lankytojų džiugios nuostabos, teigiamo grįžtamojo ryšio, prašymų programą kartoti“, – kalbėjo M. Gruzdenė.

M. Gruzdenė.

Restorano „Vasaris“ vadovė neslepia, jog buvo šaunu dalyvauti su dar septyniomis maitinimo įstaigomis Panevėžyje šioje gastronominėje savaitėje.

„Esame toks miestas, kuris ilgą laiką neturėjo iniciatyvos puoselėti gastronominių renginių ir vystyti kulinarinę istoriją. Tačiau viskas keičiasi – ši gastronominė savaitė, kaip projektas Panevėžyje, rengiamas jau antrąjį kartą ir šiemet prisijungė dar daugiau maitinimo įstaigų. Prisijungė kelios maitinimo įstaigos iš Panevėžio rajono, viena kavinė iš Pasvalio. Tai parodo, kad idėjai pritariama, ji plečiasi ir už miesto ribų, ryškėja bendrystė bei maistininko profesijų populiarinimas. Vadinasi, judame tinkame linkme, įdedame pastangas ne veltui“, – teigė M. Gruzdenė.

Daugiau renginių čia.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Maisto entuziastė M. Gruzdenė panevėžiečius supažindina su vyno pasauliu

confident-noyce

Prasideda „Turizmo sėkmingiausiųjų“ rinkimai: tarp nominantų – restoranas „Vasaris“

confident-noyce

Panevėžio bendruomenių rūmai jungiasi prie Gastronomijos savaitės

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau