2.1 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 9 gegužės, 2024

„Biržų duonos” kepykla pirmoji Lietuvoje pastatė begliutenių produktų kepimo cechą

Viena didžiausių šalies kepyklų „Biržų duona“ atidarė pirmą Lietuvoje begliutenį cechą.

„Pasitikrinome gliuteno kiekį duonose. (…) galime gaminti produktus, kurie atitinka „be gliuteno“ kategoriją – juose gliuteno kiekis, remiantis atliktais tyrimais, nesiekia leistinos aukščiausios (20 miligramo kilograme) galutiniam vartotojui parduodamo maisto produkto ribos. Cechą atskyrėme nuo kitų patalpų, kad išvengtume kryžminės taršos ir užtikrintume produktų saugą“, – sakė „Biržų duonos“ kokybės vadybininkė Jolita Bukauskaitė.

Nuo 1953 metų veikianti kepykla patenka tarp penkių didžiausių Lietuvos kepyklų.

Be kepyklos, „Biržų duona“ taip pat turi 17 firminių parduotuvių, 4 kepinių namus „Sucré“ ir 6 parduotuves, veikiančias franšizės pagrindu.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Radviliškių kaimo kepyklai – Kulinarijos paveldo fondo sertifikatas

confident-noyce

Jei iki šiol nedrįsote kepti duonos – nusiraminkite: indiška naan ir itališka fokačija grilyje pavyks be vargo

confident-noyce

VMVT: duona pasibaigus minimaliam tinkamumo terminui dar gali būti parduodama dvi dienas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau