„Biržų duonos” kepykla pirmoji Lietuvoje pastatė begliutenių produktų kepimo cechą

Viena didžiausių šalies kepyklų „Biržų duona“ atidarė pirmą Lietuvoje begliutenį cechą.

„Pasitikrinome gliuteno kiekį duonose. (…) galime gaminti produktus, kurie atitinka „be gliuteno“ kategoriją – juose gliuteno kiekis, remiantis atliktais tyrimais, nesiekia leistinos aukščiausios (20 miligramo kilograme) galutiniam vartotojui parduodamo maisto produkto ribos. Cechą atskyrėme nuo kitų patalpų, kad išvengtume kryžminės taršos ir užtikrintume produktų saugą“, – sakė „Biržų duonos“ kokybės vadybininkė Jolita Bukauskaitė.

Nuo 1953 metų veikianti kepykla patenka tarp penkių didžiausių Lietuvos kepyklų.

Be kepyklos, „Biržų duona“ taip pat turi 17 firminių parduotuvių, 4 kepinių namus „Sucré“ ir 6 parduotuves, veikiančias franšizės pagrindu.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Duonos kepimo pradžiamokslis – 5 netikėti patarimai ir 2 gardūs receptai

„Iki“ uždaro kepyklą Panevėžyje: atleidimo lapeliai įteikti 49 darbuotojams

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau