12.3 C
Panevėžys
Pirmadienis, 20 gegužės, 2024

Atostogų pusryčių idėja: tinklaraštininkė dalijasi vasarišku skrebučių receptu

AutoriusJPFotoorganizatorių

Vėlyvieji pusryčiai – vienas maloniausių ryto ritualų, kai prie bendro stalo susitinkame su šeimos nariais bei mėgaujamės gardžiais valgiais. Neretai pusryčiai neįsivaizduojami be skirtingais būdais paruoštų kiaušinių, šiltos ir kvapnios duonos, o vasaros sezono metu – šviežių daržovių, iš namų terasos ar balkono nusiskintų prieskoninių žolelių.

Receptų kūrėja, maisto tinklaraštininkė ir „Rimi“ ambasadorė Goda Juknaitė atostogų pusryčiams siūlo išbandyti savo sukurtą patiekalą su traškia čiabata ir be lukšto virtais kiaušiniais.

Be lukšto virti kiaušiniai – kaip paruošti tobulus?

Viename garsių sostinės restoranų virėja dirbanti maisto entuziastė ir tinklaraštininkė Goda Juknaitė teigia, kad nors daugelis be lukšto virtais kiaušiniais mėgaujasi tik restoranuose, tačiau ir namuose šį gardų patiekalą galima pasigaminti daug lengviau nei galėtų pasirodyti iš pirmo karto. „Verdant kiaušinius be lukšto į puodą įberkite šiek tiek druskos, užkaitinkite vandenį ir įpilkite į jį šiek tiek acto. Tuomet su šaukto pagalba išsukite vandenį ir į susidariusį sūkurį atsargiai įleiskite kiaušinį bei virkite jį apie 3,5 minutės, priklausomai nuo norimos pasiekti kiaušinio trynio konsistencijos“, – pataria G. Juknaitė.

Maisto entuziastė priduria, kad gaminat kiaušinius be lukšto, geriausią rezultatą ir tobuliausią skonį pavyks pasieksite naudojant šviežius kiaušinius, traškią ir minkštą duoną bei kvapnias, tiesiai nuo šakelių nuskabytas ir susmulkintas prieskonines žoleles: „Šviežia čiabata, gaivus agurkinis tzatziki padažas bei kiaušinis virtas be lukšto – tobulas, lengvas, gaivus ir vasariškas derinys, kuris gali pakeisti jau kiek pabodusius Benedikto kiaušinius.“

Receptas, norintiems sutaupyti

Maisto tinklaraštininkė G. Juknaitė vėlyviems savaitgalio pusryčiams kviečia pasigaminti gardų, vasarišką čiabatos skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptą ir nustebinti sau artimus žmones: „Šis patiekalas labai tiks atostogų pusryčiams, kai nesinori niekur skubėti, bet sočiai ir skaniai pavalgyti svarbu. Džiaugiuosi, kad beveik visus šiame patiekale naudotus produktus, pažymėtus specialiu euro ženkliuku, už bene geriausią kainą sutaupant man pavyko įsigyti „Rimi“ parduotuvėje.“

Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, balandžio pabaigoje prekybos tinkle jau buvo sumažintos daugiau kaip 300 prekių įprastos kainos, o nuo gegužės 30 d. į programą „Rimi“ perku ir man ramu“ įtrauktų prekių skaičius dar padvigubintas. „Kainas mažiname tiek atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, tiek stebėdami bendrą ekonominę situaciją šalyje. Užtikrinti patrauklias mėgstamų maisto produktų ir kasdienių prekių įprastas kainas yra ilgalaikė ir viena prioritetinių mūsų įmonės krypčių“, – teigia O. Suchočeva.

Vasariškų skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptas pagal Godą Juknaitę:

Patiekalui reikės:

Minkštos itališkos „Rimi“ čiabata duonos;

Ilgavaisio agurko;

Graikiško jogurto;

Poros skiltelių česnako;

Saujos mėtų ir krapų;

Citrinos;

Alyvuogių aliejaus;

Kiaušinių;

Fetos sūrio;

Raudonos aitriosios paprikos;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip pasigaminti:

  1. Agurkus sutarkuojame tarka, pasūdome ir paliekame nusistovėti keletą minučių. Šiems išleidus skystį gerai jį nusunkiame. Į sutrintų agurkų masę tarkuojame česnaką, citrinos žievelę, spaudžiame jos sultis. Sukratome jogurtą, pagardiname druska ir pipirais, sukrečiame smulkintas žoleles, gerai išmaišome.
  2. Čiabatos duonos riekę dedame į įkaitintą keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Apskrudiname iš abiejų pusių. Ant traškios plutelės guldome tzatziki agurkų masę.
  3. Į lengvai verdantį, pasūdytą vandenį pilame šlakelį acto. Vanduo turi neburbuliuoti! Šaukšto pagalba išsukame sūkurį ir į jį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Patartina nuvarvinti šį per smulkų sietelį. Verdame 3,5 minutės. Tuomet išimame kiaušinį ir guldome jį ant mūsų sumuštinio. Barstome šviežiomis žolelėmis, kristaline druska ir alyvuogių aliejumi.

Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Šio sezono hitas – dešrainiai be dešrelių: išbandykite egzotišką, bet nebrangų „čiuptainio“ receptą su skraidkalmarių čiuptuvais

confident-noyce

Vaikai nori tik saldžių pusryčių? Su šiais 3 nebrangiais ir sveikais receptais įtiksite net smaližiams

confident-noyce

Atskleidė, ką valgo pirkėjai žiūrėdami „Euroviziją“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau