9.5 C
Panevėžys
Penktadienis, 3 gegužės, 2024

Trijų patiekalų Valentino dienos vakarienė: nuo užkandžių iki deserto

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Antradienį, Vasario 14-ąją, švenčiama Valentino diena. Neretai įsimylėjėliai šią dieną pažymi prabangia vakariene mieste ir nepagaili tam solidžios sumos – restorane už du žmones gali tekti pakloti 50 eurų ar daugiau. Tačiau, jei šįkart meilės dieną nusprendėte praleisti jaukiai – pasigaminkite ne ką prastesnių patiekalų namuose.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad Valentino dieną lietuviai švenčia itin aktyviai – jos metu smarkiai išauga konditerijos gaminių, saldainių rinkinių bei gėlių pardavimai.

„Raudonos spalvos atributai ir Valentino dienos šventei skirtas asortimentas pasirodo dar gerokai iki šventės. Pirkėjams šiai progai paruošiame ir daugybę specialių kainų pasiūlymų aktualiausioms prekėms. Per Valentino dieną itin išauga konditerijos gaminių ir saldainių rinkinių pardavimai. Pavyzdžiui, šią dieną tortų bei tartalečių parduodama net 80 proc. daugiau nei įprastą savaitgalį. Išauga ir gėlių pardavimai – duomenys rodo, kad jie padidėja net 25 kartus“, – teigia V. Budrienė.

Gaminkite kartu

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad Valentino diena – šventė, kurios nebūtina švęsti prabangiuose restoranuose. Tam puikiai tinka ir namų aplinka, kurioje galima susikurti jaukią atmosferą ir pasigaminti romantišką vakarienę neišlaidaujant. Be to, jei maistą ruošite drauge – jau pats gaminimas ir laikas kartu bus šventės dalis.

„Jei sukate galvą, kaip nustebinti savo mylimą žmogų, pasitelkite kūrybiškumą. Padekoruokite stalą, papuoškite namus ir užsidekite kelias žvakes. Romantiškai vakarienei daug neišleisite, jei nuspręsite pagaminti salotų, makaronų, sriubos ar išsikepti naminę picą. Žinoma, kokia gi šventė be deserto? Jam sumaišykite graikišką jogurtą su cinamonu, elektriniu trintuvu sutrinkite bananus ir avokadą. Desertą sluoksniuokite į stiklines ir mėgaukitės puikiu skoniu.“, – pasakoja V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais šventinės vakarienės receptais.

Užkandis. Jei esate alkani, o pagrindinio vakarienės patiekalo dar reikia palaukti, pasiruoškite net 5 eurų nekainuojančių užkandžių dviem.

Vieno kąsnio brusketos užkandžiams pagaminti reikės:

  • 1 itališkos duonelės
  • 80 g varškės užtepėlės
  • 3 pomidorų
  • Alyvuogių aliejaus arba balzaminio acto kremo
  • Kelių šviežio baziliko lapelių (jeigu turite)
  • 2 česnako skiltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio pipirų

Plonais griežinėliais supjaustykite itališką duonelę. Ją kelioms minutėms įdėkite į orkaitę, kad apskrustų. Po to, duoneles įtrinkite česnako skiltelėmis. Užtepkite varškės užtepėlės ir uždėkite smulkiai pjaustytų pomidorų. Užberkite kapotų šviežių bazilikų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ar balzaminio acto kremu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Karštas patiekalas. Jei nesugalvojate, kokiu patiekalu nustebinti savo mylimą žmogų – pagaminkite lengvai paruošiamus, bet niekada nenuviliančius makaronus.

Kreminiams makaronams su šonine ir pievagrybiais paruošti reikės: 

  • 200–250 g makaronų
  • 150 g šaltai rūkytos pjaustytos šoninės
  • 60–80 g pievagrybių
  • Sultinio kubelio
  • 2 česnako skiltelių
  • 70 ml grietinėlės
  • 2 a. š miltų
  • Saujelės tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos ir pipirų

Užvirkite pasūdytą vandenį. Kai vanduo užvirs, suberkite makaronus. Tuo tarpu pjaustytą šoninę sudėkite į keptuvę ir kepkite ją ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai šoninė iškeps, perkelkite ją ant popierinio rankšluosčio. Į keptuvę sudėkite smulkintus pievagrybius ir retkarčiais juos pamaišykite. Įmaišykite išspaustas česnako skilteles. Pievagrybius išimkite iš keptuvės. Į keptuvę supilkite sultinį, druską, pipirus, miltus. Viską gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir leiskite jai pavirti bent 2 minutes. Sudėkite pievagrybius ir šoninę atgal į keptuvę. Kai padažas šiek tiek sutirštės, sudėkite į jį išvirtus makaronus. Gerai išmaišykite. Pagardinkite papildomu žiupsneliu druskos ir pipirų, užberkite tarkuoto kietojo sūrio.

Desertas. Jei Valentino dienos neįsivaizduojate be saldėsių, išbandykite maskarponės desertą su vyšniomis.

Desertui pagaminti reikės:

  • 100 g kokteilinių raudonųjų vyšnių
  • 100 g graikiško jogurto
  • 100 g tepamo sūrio
  • 50 g mėgstamų sausainių
  • 2 v. š cukraus

Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Paruoškite vyšnias: nuplaukite, atsargiai išimkite kauliukus, sudėkite į nedidelį puodą ir pabarstykite cukrumi. Viską maišykite, kol cukrus ištirps, o vyšnios suminkštės. Tepamą sūrį sumaišykite su graikišku jogurtu ir cukrumi. Į stiklines suberkite smulkintus sausainius, ant viršaus dėkite tepamo sūrio ir papuoškite vyšniomis. Desertą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad jis sutvirtėtų.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Greitų ir pigių vakarienių be mėsos herojai – itališki bulvinukai: su kuo patiekti „gnocchi“, kad skonis nukeltų į Italiją

confident-noyce

Nereikės ir skristi: temperamentingoji Ispanija – jūsų virtuvėje

confident-noyce

Atskleidė, kaip vos už kelis eurus pasigaminti gardų patiekalą: tiks ir pietums darbe, ir vakarienei

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau