18.2 C
Panevėžys
Antradienis, 30 balandžio, 2024

Tegul pavasaris kvepia Italija: Gian Luca atskleidė neatsivalgomų itališkų virtinukų gnocchi receptą

Autoriusjp
Fototv3

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai turės progą pažvelgti, kaip pasikeitė Gian Lucos Demarco itin pamiltas vertikalus „Daržulio“ ūkis. Itin smagioje laidoje ūkio savininkai – du broliai – ne tik atskleis visas tokio neįprasto ūkio subtilybes, bet kartu su Gian Luca pagamins ir itin pavasarišką patiekalą – itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais. Jiems atsispirti taps sunku…

Vertikalų daržovių ūkį „Daržulis“ įkūręs Marius Krutulis ir jo brolis – seni Gian Lucos bičiuliai. Neverta stebėtis, kad ir laidoje, kaskart gamindamas vis kitokius patiekalus, virtuvės šefas naudoja būtent jų užaugintus ypatingus žalumynus. Tačiau, kaip jie auga, kaip juos prižiūrėti ir koks yra jų išskirtinumas? Sekmadienio laidos žiūrovai nuo pradžios iki pabaigos išvys visą auginimo procesą.

„Neslėpsime – darbo yra daug: kasdien dirbame nuo 7 iki 19 valandos. Tačiau mums vis dar smagu“, – neslėps broliai, kalbėdami apie vis sparčiau augantį savo ūkį.

Džiugina ir tai, kad per pastarąjį laiką jiems pavyko stipriai patobulėti. „Per tuos du metus mes išaugome plastiką – nebenaudojame plastikinių vazonėlių. Dabar naudojame popierinius –įsodinti į žemę, jie suyra. Tad, pavyzdžiui, jei nesuvalgote kokių žolyčių, pavasarį ar vasarą galite visa tai pasisodinti pas save darže. Būtina sąlyga tam – šiluma“, – pasakos Marius.

Tiesa, tai – ne vienintelis tvarus ūkio sprendimas. Žolelėms auginti nebereikalingą kompostą jie dovanoja tiems, kuriems jo reikia, arba, kaip laidoje sakys patys – geriems žmonėms. „Keli žmonės netgi siuntė nuotraukas, kad po to žolė pradėjo augti taip, kaip niekuomet neaugdavo“, – pasakos Marius.

Ūkyje auga pačios įvairiausios žolelės: nuo krapų, šalavijų ar krapų iki mėtos bei melisos. O ir užauga jos per 5-6 savaites. Tačiau patys populiariausi yra bazilikai – vien praėjusiais metais jie pardavė 120 tūkst. bazilikų vazonėlių! Ar galite patikėti, kad tai būtų net 12 tonų?!

Galiausiai kartu su broliais Gian Luca pagamins pavasariškų skonių kupinus itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais. Norėdami pakartoti patiekalą namuose, pirmiausiai žalumynus ir česnaką suberkite į smulkintuvą. Viską gerai sumalkite ir tuomet suberkite parmezano sūrį bei miltus. Viską pagardinkite druska bei pipirais.

Tuomet ant miltuoto paviršiaus sudėkite tešlą, gerai ją išminkykite ir suformuokite nedideles dešreles. Atpjaukite 2 centimetrų dydžio gabalėlius, juos perbraukite per specialią gnocchi tarką ir sumeskite į pasūdytą vandenį.

Paruoškite padažą: išlydykite sviestą ir sudėkite šviežią šalaviją. Kai gnocchi iškils, juos išimkite iš puodo ir sudėkite į padažą. Pagardinkite parmezanu ir šviežiomis žolelėmis. Skanaus!

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kiek kainuoja išmanioji televizija ir internetas?

confident-noyce

Išsigydžius tris priklausomybes, likimas panevėžiečiui žurnalistui A. Skačkauskui pasiuntė vėžį: „Dar gerai išsisukau“

confident-noyce

Leo ir Bružo kelionės grįžta į TV ekranus: dėl ko džiaugsmo ašaras lieja vienas, o nepatogiai jaučiasi kitas?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau