Jau devynioliktą kartą vyksta „Turizmo sėkmingiausiųjų“ rinkimai. Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ paskelbė šių metų nominantų sąrašą, kuriame – Šaltibarščių festivalis, „NATOstogos Kaune“, naktinė Kryžių kalno ekskursija ir kiti pretendentai, tarp jų ir Panevėžio atstovai. Devyniose kategorijose varžosi 27 turizmo profesionalų atrinkti nominantai – balsuoti internetu už savo favoritus galima iki 2024 m. sausio 9 d.
Tikslas – pamilti savo šalį
„Turizmo sėkmingiausieji“ – jau tradicija tapę apdovanojimai, dar vadinami „turizmo oskarais“. Tai vienas svarbiausių Lietuvos turizmo bendruomenės renginių, kuriame įvertinami ryškiausi metų turizmo ambasadoriai, projektai, vietovės, inovacijos ir paslaugų teikėjai. Šis renginys yra vietinio turizmo šventė, kuria organizatoriai siekia padėkoti turizmo bendruomenei už naujas idėjas, skatinančias atrasti, pažinti ir pamilti savo šalį.
Nominacija – sėkmingiausias metų maitinimo paslaugų teikėjas
Sėkmingiausiu metų maitinimo paslaugų teikėju šiais metais gali tapti restoranas „Ertlio namas“ Vilniuje, kurio įkūrėjas ir virtuvės šefas Tomas Rimvydis šiuolaikiškai interpretuoja istorinę Lietuvos virtuvę ir bajoriškas tradicijas, restoranas „Vasaris“ Panevėžyje, aktyviai populiarinantis aukštaitišką virtuvę ir jos tradicijas bei sveiko maisto arbatinė „Vajerijono vaistinė“ Šiauliuose, garsėjanti unikaliais vegetariškais ir veganiškais patiekalais.
Senąsias receptūras prikelia naujam gyvenimui
Aukštaitijos sostinėje veikiančio restorano „Vasaris“ dėka, gastronominiai turistai gali susipažinti su legendinio režisieriaus Juozo Miltinio kepto torto „Napoleonas“ ar rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės mėgto deserto skoniais.
Restoranas aktyviai populiarinantis aukštaitišką virtuvę bei naujam gyvenimui prikeliantis senuosius, ypač didelį dėmesį skiria žymioms, kraštą puoselėjusioms asmenybėms, rengia temines degustacijas: „Įkvėpti Miltinio“, „Dingęs pasaulis. Aukštaitija“. Šiemet pristatyta „Upytės kalno baladė“ tapo ir istoriniu-gastronominiu maršrutu. Renginį „Ar Žemaitė buvo aukštaitė?“, su kuriuo „Vasaris“ dalyvavo „Gastronomijos savaitėje 2023“, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai pripažino „Metų kultūros reiškiniu“.
Restorane veikia unikali cukraus gabalėlių ekspozicija, vedami edukaciniai užsiėmimai vaikams ir suaugusiems. Šiemet „Vasaris“ surengė apie 400 renginių.
Nardo gastronominėje istorijoje
Anot restorano vadovės Miglės Gruzdenės, „Vasaris“ šiuose apdovanojimuose nominuotas pirmą kartą, todėl jausmas būti pastebėtiems – labai smagus.
„Būti nominantais – reiškia būti pastebėtiems. Pirmiausiai atėjo netikėtumo jausmas, o po to užplūdo džiaugsmas visai komandai! Nes tai, ką daro visa „Vasario“ komanda, kažkas neįtikėtino, nardant gastronominėje istorijoje. Dirbame itin draugiškai ir vadovaujamės principu – „Reikia? Bus!“. Man asmeniškai tai reiškia pilnatvę. Nors ši nominacija yra trumpalaikės perspektyvos, tačiau džiaugtis su komanda galėsime ilgai! Mums visiems tai reiškia, kad komanda irkluoja didingą bajorišką laivą, įdėdama tikslingas pastangas ir pasirinkusi palankų vėją bei tinkamą srovę“, – tikino moteris.
M. Gruzdenė sveikino ir kitus nominuotus kolegas.
„Džiaugiamės jų kūrybos vaisiais, juos lankome ir palaikome. Visų pastangos svarbios ir džiugu, kad yra pastebimos!“, – pridūrė ji.
Balsuoti galite čia.