Šiemet 519-ojo Panevėžio miesto gimtadienio organizatoriai didesnį dėmesį skyrė gastronominiams elementams, todėl dvi savaites buvo rengiamas konkursas „Čičinsko troškinys“. Na, o šiandien – paaiškėjo nugalėtojai.
Čičinsko krašte – „Čičinsko troškinys“
Konkurso organizatoriai – Panevėžio bendruomenių rūmai. Rūmų direktorė Sandra Myškienė džiaugėsi, jog pirmajame garstronominiame konkurse kovėsi net 6 maitinimo įstaigos. Tai – viešbučio „Romantic“ restoranas „Déjà vu“, kavinės „Kafenhauz“, „Čičinskas“, „Karčema Ružava“, restoranas „Vasaris“ ir gastrobaras „Riverside“.
„Kaip pirmam kartui, dalyvių tikrai pakankamai. Panašiai ir tikėjomės“, – sakė direktorė.
Pasiteiravus, kodėl konkursui pasirinko būtent „Čičinsko troškinį“, S. Myškienė tikino, kad Panevėžys – Čičinsko kraštas. „Bajoro Čičinsko pavardė mūsų krašto istorijoje – garsi. Ne vienas važiuoja į Panevėžį ragauti Čičinsko patiekalų. Tad tai tampa gastronominio turizmo maršrutu“, – aiškino moteris bei pridūrė, kad vertinimo kriterijai – paprasti. Tai – skonis, vaizdas, sudedamųjų dalių suderinamumas, sezoniškumas, maistinė vertė, estetika, palankumas sveikatai ir, žinoma, originalumas.

Nugalėtojai
Šeštadienį popiet, švenčiant 519-ąjį Panevėžio miesto gimtadienį, paaiškėjo, jog gardžiausią ir skaniausią „Čičinsko troškinį“ sukūrė restoranas „Vasaris“.
Pasak restorano „Vasaris“ vadovės Miglės Gruzdenės, į „Čičinsko troškinio“ kūrybą šefas gali pažvelgti „labai laisvai ir labai kūrybingai“.
„Derindamas produktus ir technikas šefas gali atrasti tai, kas jam pačiam bus nauja ir netikėta, o juo labiau bus staigmena valgytojo gomuriui. „Čičinsko troškinys“ – tai naujas ir gana įdomus projektas, kuriame būtinai norėjome sudalyvauti. Priėmę iššūkį kurti savąsias improvizacijas, restoranai ir kavinės metė vieni kitiems „baltąsias pirštines“, o mes, sąžiningoje kovoje, laimėjoje“, – kalbėjo ji bei pridūrė, kad restorano „Vasaris“ šefas „atkapstė“ tikrąją šio troškinio receptūrą, todėl visi panevėžiečiai kviečiami užsukti ir įvertinti gurmaniško skonio patiekalą.
