6.1 C
Panevėžys
Penktadienis, 19 balandžio, 2024

Panevėžio restoranai kovėsi kulinarinėje kovoje: paaiškėjo konkurso „Čičinsko troškinys“ nugalėtojai

AutoriusSAMANTA ILONYTĖFotoRIMVYDAS ANČEREVIČIUS
Paaiškėjo konkurso „Čičinsko troškinys“ nugalėtojai.

Šiemet 519-ojo Panevėžio miesto gimtadienio organizatoriai didesnį dėmesį skyrė gastronominiams elementams, todėl dvi savaites buvo rengiamas konkursas „Čičinsko troškinys“. Na, o šiandien – paaiškėjo nugalėtojai.

Čičinsko krašte – „Čičinsko troškinys“

Konkurso organizatoriai – Panevėžio bendruomenių rūmai. Rūmų direktorė Sandra Myškienė džiaugėsi, jog pirmajame garstronominiame konkurse kovėsi net 6 maitinimo įstaigos. Tai – viešbučio „Romantic“ restoranas „Déjà vu“, kavinės „Kafenhauz“, „Čičinskas“, „Karčema Ružava“, restoranas „Vasaris“ ir gastrobaras „Riverside“.

„Kaip pirmam kartui, dalyvių tikrai pakankamai. Panašiai ir tikėjomės“, – sakė direktorė.

Pasiteiravus, kodėl konkursui pasirinko būtent „Čičinsko troškinį“, S. Myškienė tikino, kad Panevėžys – Čičinsko kraštas. „Bajoro Čičinsko pavardė mūsų krašto istorijoje – garsi. Ne vienas važiuoja į Panevėžį ragauti Čičinsko patiekalų. Tad tai tampa gastronominio turizmo maršrutu“, – aiškino moteris bei pridūrė, kad vertinimo kriterijai – paprasti. Tai – skonis, vaizdas, sudedamųjų dalių suderinamumas, sezoniškumas, maistinė vertė, estetika, palankumas sveikatai ir, žinoma, originalumas.

paaiškėjo konkurso „Čičinsko troškinys“ nugalėtojai.

Nugalėtojai

Šeštadienį popiet, švenčiant 519-ąjį Panevėžio miesto gimtadienį, paaiškėjo, jog gardžiausią ir skaniausią „Čičinsko troškinį“ sukūrė restoranas „Vasaris“.

Pasak restorano „Vasaris“ vadovės Miglės Gruzdenės, į „Čičinsko troškinio“ kūrybą šefas gali pažvelgti „labai laisvai ir labai kūrybingai“.

„Derindamas produktus ir technikas šefas gali atrasti tai, kas jam pačiam bus nauja ir netikėta, o juo labiau bus staigmena valgytojo gomuriui. „Čičinsko troškinys“ – tai naujas ir gana įdomus projektas, kuriame būtinai norėjome sudalyvauti. Priėmę iššūkį kurti savąsias improvizacijas, restoranai ir kavinės metė vieni kitiems „baltąsias pirštines“, o mes, sąžiningoje kovoje, laimėjoje“, – kalbėjo ji bei pridūrė, kad restorano „Vasaris“ šefas „atkapstė“ tikrąją šio troškinio receptūrą, todėl visi panevėžiečiai kviečiami užsukti ir įvertinti gurmaniško skonio patiekalą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Restorane „Vasaris“ derėjo muzika ir vynai

confident-noyce

Maisto entuziastė M. Gruzdenė panevėžiečius supažindina su vyno pasauliu

confident-noyce

Prasideda „Turizmo sėkmingiausiųjų“ rinkimai: tarp nominantų – restoranas „Vasaris“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau