Panevėžiečių komanda dalyvavo Lietuvos desertų ir vynų derinimo čempionate

AutoriusJP
FotoKLAUDIJUS KAIRYS
Panevėžiečių komanda dalyvavo Lietuvos desertų ir vynų derinimo čempionate.

Restorano „Vasaris“ komanda dalyvavo Vilniuje vykusiame Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionate, kuriame pristatė desertą „Aukštaitiška bičiulystė“. Restorano vadovė Miglė Gruzdenė, gamybos vadovė Nijolė Talijūnienė, konditerės Daiva Dirsienė ir Rasa Kaluinienė, restorano barmenas ir projektų vadovas Inderpreet Singh kvietė iš naujo atrasti Aukštaitijos sostinę ir jos skonius.

Pagrindiniai deserto „Aukštaitiška bičiulystė“ ingredientai – medus, gaivios citrinos ir kriaušių kremas, biskvitas su liofilizuotu dobilu. Čempionate prie šio deserto „Vasaris“ komanda pateikė 2023 m. vynuogių derliaus taurųjį saldųjį vyną iš visame pasaulyje pripažintos vyninės „Kracher“.

„Aukštaitiška bičiulystė“

M. Gruzdenė atskleidė dalyvavimo čempionate priežastis.

„Aukštaitija šiemet švenčia savo 700 metų jubiliejų, Panevėžys – 520-tąjį. Norėjome atkreipti dėmesį į šias sukaktis. Esame miesto ambasadoriai, su komanda domimės gastronomijos istorija, su ja supažindiname ir restorano lankytojus, todėl ir šįkart mintys sukosi apie mūsų miesto įžymių asmenybių – Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Sofijos Smetonienės ir kitų, gastronominį palikimą“, – sakė restorano vadovė.

„Aukštaitijos regiono virtuvė viena turtingiausių šalyje. Improvizuoti galima daug, tačiau dėmesį patraukė skanėstas, gaminamas naudojant tokius ingredientus kaip medus, biskvitas, kriaušė. Į skanėsto koncepciją įtraukėme liofilizuotą dobilą, jis turi sakralią reikšmę – senovėje lietuviai tikėjo, kad dobilas apsaugo nuo blogų minčių, juodosios magijos ir suteikia kūrybinių galių“, – pridūrė restorano „Vasaris“ gamybos vadovė Nijolė.

Panevėžiečių komanda dalyvavo Lietuvos desertų ir vynų derinimo čempionate.

Atskleidė deserto pavadinimo reikšmę

„Bičiulystė gali būti suprantama ne tik kaip draugystė, bet ir priminti senoviškąją tradiciją – drauge laikyti bites“, – pristatydama desertą apie pavadinimo reikšmę pasakojo restorano „Vasaris“ komanda.

Barmenas ir projektų vadovas Inderpreet Singh komisijos nariams patiekęs desertus, pakvietė atkreipti dėmesį ir į lėkštes, kurias specialiai šiam čempionatui kūrė stiklininkas Remigijus Kriukas.

Panevėžiečių komanda dalyvavo Lietuvos desertų ir vynų derinimo čempionate.

 Desertai – žymaus stiklininko gamybos lėkštėse

Menininkas šmaikštauja, kad neturėjo kitos išeitis – prisijungti prie „Vasaris“ komandos buvo „priverstas“.

„Liepė žmona Indrė ir tiek“ – juokauja Remigijus. Jo sutuoktinė apie sprendimą bendradarbiauti pasakojo plačiau. „Visą laiką įdomu dalyvauti tokiuose projektuose, vystyti kūrybinį stiklo potencialą. Kaip gali nesutikti prisijungti, kai matai žmones su degančiomis akimis ir gera idėja?“, – retoriškai klausė I. Kriukienė.

Ji atviravo, kad įdomiausia buvo atrasti naujas sąsajas tarp stiklo ir maisto.

„Svarbiausias žodis šiame projekte buvo – medus. Jis ir „prilipo“. Stiklas yra kaip šviežias medus, panašus ir savo spalva, ir konsistencija, todėl ši sąsaja ir nuvedė mudu su Remigijumi į gražią bičiulystę su restorano „Vasaris“ komanda“, – džiaugėsi Indrė.

Panevėžiečių komanda dalyvavo Lietuvos desertų ir vynų derinimo čempionate.

Paragauti išskirtinio deserto kviečiami visi

M. Gruzdenė pabrėžė, kad čempionate, pristatydama deserto ir vyno derinį, kvietė renginio svečius keliauti į Panevėžį, pamatyti jo žavesį, pažinti kultūrą, paskanauti restorano „Vasaris“ patiekalų.

Lietuvos „Desertų ir vynų derinimo čempionate“ pateiktą panevėžiečių komandos derinį bus galima paragauti ir sužinoti jo kūrybinę priešistorę šiuose restorano „Vasaris“ renginiuose:

Lapkričio 6-12 dienomis, savarankiškose degustacijose Lietuvos gastronomijos savaitės metu.

Lapkričio 10 d. Lietuvos gastronomijos savaitės degustacijoje „Ar buvo Žemaitė aukštaitė?“, kurią ves gastronomijos paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas.

Lapkričio 30 d. „Žiemos“ vyno festivalyje, kviestiniai svečiai „GlasRemis“ komanda, čempionatui kūrusi stiklo lėkštes.

Rezervuokite vietas el.paštu [email protected], tel. +370 603 24385, +370 671 31474. Bilietus galima įsigyti restorano bare arba atliekant mokėjimo pavedimą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžyje – išskirtinis kulinarinis renginys: „Kulinarinė lyga“ finalas

JP Redakcija

Panevėžyje – žiemos gastronomijos savaitė

JP Redakcija

Restorane „Vasaris“ derėjo muzika ir vynai

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads