16.6 C
Panevėžys
Šeštadienis, 7 rugsėjo, 2024

Naujųjų metų stalui lietuviai ieško gurmaniškų vaišių

AutoriusJPFotoORGANIZATORIŲ
Per Kūčias ir Kalėdas pasimėgavę tradiciniais patiekalais, Naujųjų metų stalui pirkėjai ieško gurmaniškų vaišių.

Didžiąsias metų šventes skiria tik savaitė, tad daugelis jau ruošiasi Naujųjų metų sutikimui. Prekybininkai pastebi, kad naujametinio stalo vaišėms pirkėjai įsigyja prabangesnių, įmantresnių ir egzotiškesnių produktų: austrių, midijų, omarų, krabų ar kitų jūros gėrybių. Ne ką mažiau populiarūs ir brandintos jautienos kepsniai, antrekodai, išpjovos bei šonkauliukai, o taip pat – jau paruoštų produktų rinkiniai, kuriuos patogu dėti tiesiai ant švenčių stalo arba nusinešti į svečius.

„Gourmet Panorama“ maisto ir restoranų erdvėje įsikūrusių parduotuvėlių operatoriai pataria, kaip paįvairinti Naujųjų metų stalą nekasdieniais produktais ir kaip juos ilgiau išlaikyti šviežius.

Populiariausios – egzotiškos jūros gėrybės

„Gourmet Panorama“ erdvėje įsikūrusios specializuotos žuvies ir jūros gėrybių parduotuvėlės „Šiaurės Jūra“ vadovas Žilvinas Pupkus pasakoja, kad jei Kūčioms ir Kalėdoms klientai tradiciškai ieškodavo silkės bei baltos ir raudonos žuvies, tai Naujųjų metų vaišėms užsisako egzotiškesnių produktų ir jūros gėrybių.

„Naujųjų metų vakarienei pirkėjai įsigyja austrių, midijų, omarų, krabų ar juodųjų ikrų, o taip pat ieško jau paruoštų jūros gėrybių rinkinių, kuriuos patogu dėti tiesiai ant vaišių stalo arba patogiai nusinešti į svečius. Visa tai susiję su pasikeitusiais pirkėjų įpročiais – žmonės daugiau keliauja ir atranda naujus skonius, todėl natūralu, kad vis dažniau nori pasimėgauti prabangesniais bei nekasdieniais patiekalais. Gurmaniško maisto kultūra per paskutinį dešimtmetį Lietuvoje stipriai pasikeitė – atsiranda vis daugiau išlavinto skonio mėgėjų, ieškančių kokybiškų ir išskirtinių produktų. Stengiamės atliepti klientų poreikius, o jeigu įprastame savo asortimente neturime jų norimų prekių, pagal poreikį visuomet jų užsakome ir atvežame papildomai“, – sako Ž. Pupkus.

Pataria tinkamai gabenti ir laikyti namuose

Per naujametinę vakarienę norintiems pasimėgauti šviežiomis jūrų gėrybėmis, „Šiaurės Jūra“ vadovas turi ir svarbų priminimą: „Jei nusipirkote šviežios žuvies ar jūros gėrybių – ilgai nevežiokite jų mašinos bagažinėje, ypač tada, jei lauke laikosi teigiama oro temperatūra, nes netinkamai laikomi šie produktai gali išties greitai sugesti.“

Jis priduria, kad šviežią žuvį ir jūros gėrybes iki vartojimo geriausia laikyti vėsiai šaldytuve, o transportuoti jas patogu ir specialiose termo dežėse su sausu ledu. „Pirkite žuvį arba jūros gėrybes, kurias planuojate suvartoti per kelias dienas. Jei turite neatidėliotinų reikalų ir iškart negalite nusigabendti šių produktų namo, siūlome specialias termo dėžes su sausu ledu, į kurias galime supakuoti žuvies produktus ir jūros gėrybes. Taip pat galime užsakytas prekes saugiai palaikyti savo šaldytuvuose, kol klientas jas atsiims, kad vėliau parsivežtų namo tikrai šviežius ir kokybiškus produktus. O jei jūsų namų šaldytuve yra speciali lentyna šviežiems produktams – ten iki vartojimo ir laikykite įsigytą žuvį bei jūros gėrybes“, – paaiškina Ž. Pupkus.

Per Kūčias ir Kalėdas pasimėgavę tradiciniais patiekalais, Naujųjų metų stalui pirkėjai ieško gurmaniškų vaišių.

Brandinta jautiena – išskirtinei šventinei vakarienei

Kad maisto kultūra Lietuvoje gerėja, o skanus bei kokybiškas maistas tampa vienu iš gyvenimiškų malonumų, pritaria ir „Gourmet Panorama“ erdvėje įsikūrurios mėsos produktų parduotuvės bei mėsinės „Steak Supply“ vadovas Liutauras Daugirdas. Anot jo, Naujųjų metų vakarienei lietuviai renkasi brandintos jautienos kepsnius, antrekotus, išpjovas, nugarinę ar šonkauliukus.

„Mūsų klientai Naujų metų vaišių pradeda ieškoti likus 2–3 dienoms iki šventinės vakarienės. Vieni perka šviežią mėsą, kiti – jau paruoštą kepimui. Dažniausiai pirkėjai pageidauja didelių mėsos kepsnių: kumpio, „prime rib“ antrekoto kepsnio su kaulu ar jautienos išpjovos. Mūsų asortimente dominuoja Lietuvos augintojų mėsinė jautiena ir kokybiška mėsa iš Argentinos bei JAV, tačiau naujametininiam stalui siūlome išbandyti ir ekologiškos ėrienos, avienos bei ispaniškos Iberico kiaulienos gaminių, – pasakoja L.Daugirdas ir priduria, kad gurmaniškai Naujųjų metų vakarienei pirkėjai gali išbandyti ir šviežią jautienos karpačio bei jau sumarinuotų skirtingų mėsos „paruoštukų“. – Atsižvelgiame į kiekvieno kliento poreikį, vietoje teikiame mėsos išpjaustymo paslaugą ir turime platų jau sumarinuotų bei kepimui paruoštų gaminių asortimentą, kad Naujų metų vakarienė būtų įsimintina ir be rūpesčių.“

Kokybiško ir gurmaniško maisto erdvė

Prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ vadovė Birutė Kalanovaitė džiaugiasi, kad nuo 2018 m. veikiančioje „Gourmet Panorama“ erdvėje vyrauja draugiška atmosfera, o ten įsikūrusios specializuotos maisto parduotuvėlės pirkėjams gali pasiūlyti aukščiausios kokybės bei įvairovės produktų.

„Savo veikloje labiausiai vertiname klientų pasitenkinimą, o santykiui su geru ir kokybišku maistu jie išsako vis didesnį poreikį. Todėl kiekvienas, apsilankęs atnaujintoje „Gourmet panorama“ erdvėje ir šalia jos įsikūrusioje maisto alėjoje, gali susikomplektuoti išskirtinį, kokybišką ir sau geriausią skonį atspindintį prekių krepšelį, – sako B. Kalanovaitė ir atkreipia dėmesį, kad gurmaniškas maistas jau nebėra skirtas vien ypatingoms progoms ar dovanoms. – Vis dažniau pirkėjai ieško įdomesnių, dar nebandytų skonių, atkreipia dėmesį į sveikatai palankesnius bei ekologiškus produktus, kurie tinka tiek kasdienai, tiek švenčių stalui ir artimųjų pradžiuginimui.“


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

NVSC: infekcijos protrūkis Tauragės rajone galimai kilo dėl netinkamai ruošto maisto

confident-noyce

Konservai šunims: sveikas ir gardus pasirinkimas

confident-noyce

Vaikų stovykloje Tauragės rajone įtariamas apsinuodijimo maistu protrūkis

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau