12.4 C
Panevėžys
Šeštadienis, 5 spalio, 2024

Kelios nieko nekainuojančios gudrybės su sviestu: kaip jį greičiau suminkštinti?

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Ne be reikalo apie gerai besiklojančius reikalus sakome – „kaip per sviestą“. Šis pigus ir kasdienis produktas, jeigu naudojamas gudriai ir su saiku, gali būti tikras stebukladarys virtuvėje. Kad dauguma lietuvių tą žino, abejoti neleidžia ir pardavimų statistika: sviestas neatsiejama pirkinių krepšelio dalis daugeliui, ir jo paklausa nuosekliai tebeauga, atskleidžia „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Tačiau ar žinote kelis triukus su taip gerai dar nuo vaikystės pažįstamu produktu?

„Be pakelio sviesto iš pieno skyriaus išeina retas pirkėjas – jis yra vienas iš tų produktų, kurių kasdien nuperkama tūkstančiai pakelių. Nors mėgstamas nuo seno, sviesto pardavimai ir toliau stabiliai auga – šiemet „Iki“ pirkėjai jo nupirko beveik dešimtadaliu daugiau nei pernai. Ypač paklausa šokteli gerų akcijų ir pasiūlymų metu, nes pirkėjai puikiai žino kasdienių produktų kainas ir nepraleidžia progos sutaupyti. Juolab, kad tai produktas, kurį galima užsišaldyti ir taip pigiau pasirūpinti jo atsargomis namuose“, – sako G. Kitovė.

Daugeliui rūpi galimybė sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, o savo įprastą racioną praturtinti naujomis kulinarinėmis idėjomis. „Iki“ maisto žinovai dalijasi keliais patarimais, kurie palengvins rytus, kai skubate į darbą, ar ramias popietes besiruošiant kepti pyragą.

Ką daryti, jeigu pamiršote išimti sviestą iš šaldytuvo?

Ne vienas yra patyręs tą nemalonų jausmą, kai norisi greitai užtepti sviesto ant duonos, bet jis – kietas kaip akmuo. Keli išradingi triukai bemat padės šį nepatogumą išspręsti.

Panaudokite daržovių skustuką arba metalinį sietelį. Nieko nebus paprasčiau: tiesiog ant lentelės padėkite sviestą ir per jį perbraukite daržovių skustuku. Taip visiškai lengvai net ir nuo įšalusio sviesto nulupsite plonus sluoksnius, idealiai tinkančius ant duonos riekės. Panašų rezultatą pasieksite ir naudodami metalinį sietelį, tik sviestą tuomet gausite ne riekelėmis, o puriais trupinėliais.

Karšto vandens dubenėlio metodas. Paimkite didelį puodelį arba dubenėlį ir pripilkite į jį karšto vandens. Po kelių minučių išpilkite vandenį ir apverskite dubenėlį ant sviesto gabalėlio. Po poros minučių sviestas taps pakankamai minkštas, kad galėtumėte jį lengvai tepti ar maišyti.

Tarkavimas. Jeigu sviestas šaltas, bet laikas spaudžia, galite pasinaudoti tarka. Tiesiog sutarkuokite sviestą, ir per kelias akimirkas jis bus paruoštas naudoti. Tai ypač patogu jį ruošiantis maišyti su kitais ingredientais – pavyzdžiui, imantis kepinio, kurias reikia kambario temperatūros sviesto.

Akimirka mikrobangų krosnelėje. Tai – greičiausias būdas, tačiau svarbu neprarasti budrumo. Sviestą dėkite į mikrobangų krosnelę tik kelioms sekundėms – nuo 5 iki 10. Jei sviestas suminkštės per daug, jis ims tirpti, todėl atidžiai stebėkite procesą.

Šildykite ne sviestą, o peilįGaliausiai, jeigu reikia tik vienos ar kelių riekelių sviesto yra labai skubate, tiesiog palaikykite peilį karštame vandenyje – šiltas jis gerokai lengviau eisis per sviestą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Dietologė įvardijo, kuri sviesto rūšis turėtų dažniau atsidurti mitybos racione

confident-noyce

Saulės geltonumo produktas: praturtins mitybą ne vienu vitaminu

confident-noyce

Ši nebrangi idėja išgelbės ir pusryčius, ir grilio patiekalus: kaip paruošti česnakinį sviestą, kurį naudosite visur

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau