Naujame tyrime teigiama, kad 10 dienų valgant „Mcdonald‘s“ maistą gali pražudyti gerąsias bakterijas tavo skrandyje.
Genetikos profesorius Tim Spector iš Karaliaus Koledžo Londone tyrė, kiek greito maisto žmogus gali „iškęsti“ ir šį 10 dienų „McDonald‘s“ eksperimentą atliko su savo sūnumi Tomu.
Pasak „Medical Daily“, Tomas prarado pusę savo bifidobakterijų (tai gerosios bakterijos, kurios skatina virškinimą ir gydo funkcinius žarnyno sutrikimus). Negano to, jo firmicutes bakterijos, atsakingos už energijos išgavimą iš maisto, buvo pakeistos su nutukimą lemiančiomis bakterijomis. Net po dviejų savaičių sveikos mitybos Tomo sveikieji mikrobai nesugebėjo atsigauti.
Kuomet šios gerosios bakterijos negauna energijos (t.y. kai mes nevalgome vaisių ir daržovių), jos negali gaminti sveikų chemikalų, kurie užtikriną sklandžią imuninės sistemos veiklą.
„Tai nereiškia, jog atbaidysime žmones nuo lankymosi greito maisto restoranuose, tačiau tikimės, jog žmonės atkreips į tai dėmesį ir stengsis į savo mitybą įtraukti daugiau probiotikų (jogurtų), šakninių daržovių, riešutų, alyvuogių ir daug skaidulų turinčių produktų“, – teigia prof. Spector.