Ieškantiems šventinio deserto idėjų – gardaus itališko šokoladinio pyrago receptas

AutoriusJP
FotoFREEPIK.COM


Kaipgi šventinis stalas be deserto – artėjant Kūčioms ir Kalėdoms tautiečiai ieško idėjų, ką galėtų pasigaminti patys, o neturintys laiko suktis virtuvėje, tortų ir kitų gardėsių dairosi parduotuvėse. Prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad konditerijos gaminių pardavimai paskutinėmis dienomis prieš šventes ženkliai išauga. Visgi norintiems svečius ir artimuosius nustebinti savo gamintu šedevru, virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išmėginti nesudėtingai paruošiamo ir nebrangaus itališko torto receptą.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad rinkdamiesi desertus parduotuvėse pirkėjai daugiausiai dėmesio skiria jų šviežumui ir išvaizdai, o kalėdiniu laikotarpiu populiariausi būna klasikinių skonių kepiniai. Tiesa, tautiečiai nevengia vaišių stalo paįvairinti ir gurmaniškomis asortimento naujovėmis.

„Pastebime, kad mūsų pirkėjai ir žiemos šventėms dažniausiai renkasi „Kuršėnų“ varškės vyniotinį bei jau klasika tapusį tortą su maskarponės sūriu. Tiesa, domisi ir naujovėmis – pavyzdžiui, noriai perka ir mūsų meistrų pagamintą „Karališką“ tortą su maskarponės sūriu, kuris ne tik papuoštas, bet ir viduje gausiai pagardintas šilauogėmis. Vienu didžiausių žiemos švenčių hitu galima tituluoti ir išskirtinio grožio baltą tortą su spalvotais biskvitais „Pūga“, kuris yra gaminimas išskirtinai tik kalėdiniu laikotarpiu“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

I. Trakimaitės-Šeškuvienės teigimu, iš viso per žiemos šventes „Maximos“ meistrai pagamina apie 215 tonų tortų ir kepinių – apie 100 tonų Kalėdoms ir 115–120 tonų Naujiesiems metams. Matant augantį susidomėjimą didinamos ne tik gamybos apimtys, bet ir plečiamas šių gaminių asortimentas. Kūčių stalui itin tinkamas tik šiuo metu laiku gaminamas „Aguoninis“ tortas be miltų su migdolais, kuris puikiai tinka ir veganams.

„Torta tenerina“ pagal Gian Luca Demarco

„Ruošiantis šventėms ir planuojant vaišių stalą daugeliui turbūt norisi susidėlioti tokį meniu, kuris nereikalautų daug laiko ir pastangų virtuvėje, tačiau kurio patiekalai savo skoniu, išvaizda ir aromatu nustebintų artimuosius bei svečius“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Norintiems savo artimuosius ir bičiulius nustebinti namuose ruoštais rankų darbo desertais, gardaus ir minkšto itališko šokoladinio torto idėją siūlo virtuvės šefas ir „Maximos“ kulinarijos idėjų partneris Gian Luca Demarco.

„Torta tenerina“ – taip itališkai skamba šis be galo gardus, minkštas ir burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas. Jį pasigaminti – labai paprasta ir visai nebrangu“, – sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Tortui paruošti reikės:

  • 200 g juodo šokolado (ne mažiau nei 55 proc. kakavos)
  • 100 g sviesto
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 50 g miltų

Gaminimas:

Sutrupinkite šokoladą ir kartu su sviestu išlydykite inde, pusiau panardintame vandens vonelėje. Atskirame inde standžiai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su cukrumi. Trynius su cukrumi taip pat išplakite inde, kol masė pabaltuos ir ištirps cukrus.

Šokoladą sumaišykite su plaktais baltymais iki vientisos masės, vėliau sudėkite trynius ir miltus. Viską dar kartą sumaišykite.

Sutepkite skardą sviestu, pabarstykite miltais. Pilkite tešlą ir kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir ragaukite!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Įvairios obuolių rūšys – skirtingos naudos: dietistė dalijasi nebrangiai pagaminamų gardėsių receptais

JP Redakcija

Vaikų gimtadienio patiekalai: kaip įtikti išrankiems valgytojams?

JP Redakcija

Pigūs ir sveiki receptai su obuoliais: tiks pietums, vakarienei ir desertui

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads