Nusausinti vandens telkiniai išsprendė problemas Paliūniškyje ir Perekšliuose

AutoriusJP
FotoPANEVĖŽIO RAJONO SAVIVALDYBĖ

Panevėžio rajono savivaldybės melioracijos prioritetinių darbų programos lėšomis atliekami darbai pasitarnauja ir gyventojų, ir valstybės gerovei.

Karsakiškio seniūnijos Paliūniškio kaime, šalia kelio Panevėžys-Paliūniškis, bene kelis dešimtmečius telkšojusi didžiulė bala – jau praeitis. Ties degaline esantį maždaug 4 ha žemės plotą apsėmęs vanduo buvo virtęs gulbių buveine, trukdė vietos gyventojams užsiimti žemės ūkio veikla, ganyti karves.

Dažniausiai pavasariais itin smarkiai pakildavęs vanduo pastaruosius 4 metus net užsemdavo šalia kelio einantį dviračių taką.

Problema išspręsta, savivaldybės biudžeto lėšomis atlikus sausinimo sistemos lauko drenažo pertvarkymo ir remonto darbus.

Įgyvendinus šį projektą  nusausinta apie 4 ha žemės ploto – 2,65 ha privačios žemės, 1,35 ha valstybinės: suremontuota 600 m drenažo vamzdynų, įrengti 7 drenažiniai šuliniai, 3 paviršinio vandens nuleidimo šuliniai, įrengtos naujos vandens ištekėjimo drenažo žiotys į Lėvens upę, atnaujinta melioracijos sistemos techninė būklė.

Projekto vertė – beveik 50 tūkst. eurų.

Keturis mėnesius trukę darbai liepos pradžioje buvo baigti.

Panaši problema kankino ir Smilgių seniūnijos Perekšlių kaimo ūkininką. Jo 2,60 ha sklypas buvo nuolat užtvindytas vandeniu, savininko įtarimu, dėl gretimame sklype esančių melioracijos įrenginių gedimo.

Šių metų sausio mėnesį gavus ūkininko prašymą spręsti problemą, savivaldybės biudžeto lėšomis organizuoti drenažo remonto darbai.

Ūkininko lauke įrengtas paviršinio vandens nuleistuvas, sutvarkytas sugedęs melioracijos rinktuvas.

Atlikus beveik 9 700 eurų vertės darbus buvo nusausinta ne tik ūkininko dirbama žemė, bet ir kitoje kelio pusėje esantis 1,10 ha valstybinės žemės sklypas. Darbai baigti rugpjūčio mėnesį.

Vadovaujantis viešųjų pirkimų procedūromis, abiejuose objektuose darbavosi UAB „Panevėžio melioracija“.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasipiktino susireikšminusio Panevėžio rajono politiko P. Nevulio elgesiu: apskundė etikos sargams

confident-noyce

Už 42 mln. eurų Panevėžio rajone bus gerinamos viešosios paslaugos, skatinamas turizmas

confident-noyce

„Įrėmink patirtį“ – naujas žaidimas, kviečiantis keliauti po Panevėžio rajoną

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau