9.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Lietuvos kariuomenei už beveik 6 mln. eurų pristatytos prieštankinės priešdugninės minos

AutoriusELTAFotoKAM

Lietuvos kariuomenei už 5,9 mln. eurų pristatyta prieštankinių priešdugninių „Sentry“ minų, skirtų efektyviai naikinti ar pažeisti tankus ir kitą šarvuotą kovos techniką.

„Perkame minas, nes jos itin svarbus komponentas norint, kad kontrmobilumo priemonės būtų efektyvios. Nemažai resursų bus skiriama minavimo pajėgumams, įvairių tipų minų pirkimui. Kontraktus turime, pirmosios minos jau pasiekė kariuomenės sandėlius“, – sakė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Skelbiama, kad priešdugninė mina „Sentry“ yra naujos kartos nuotoliniu būdu valdoma prieštankinių minų sistema. Prireikus ją galima laikinai atjungti tam, kad būtų praleisti draugiški padaliniai arba ją būtų galima neutralizuoti, jei to reikalautų situacija.

Šio tipo mina turi galimybę atpažinti ir identifikuoti priešiškus taikinius, autonomiškai parinkti sprogimo laiką, siekiant padaryti kuo didesnius nuostolius priešo technikai.

Ministerija primena, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrai dar šių metų pradžioje pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo stiprinimo šalims vystant efektyvias kontrmobilumo priemones pasieniuose su priešiškomis valstybėmis.

Visos trys šalys susitarė, kad atsižvelgdamos į savo nacionalinius poreikius, geografines ypatybes, turimus ir planuojamus kariuomenių pajėgumus, papildomai sustiprins kontrmobilumo pajėgumus išilgai rytinės NATO sienos.

Visoms kontmobilumo priemonėms įgyvendinti dešimties metų bėgyje Lietuvai gali reikėti apie 600 mln. eurų.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

A. Anušauskas neabejoja, kad informacija apie V. Rupšį yra sąmoningai dozuojama: atrodo kaip spaudimas teisėsaugai

confident-noyce

Pasirašytas memorandumas su JAV gynybos technologijų įmone „Northrop Grumman“

confident-noyce

Ministerija papildomai perka pusšimtį krovininių sunkvežimių

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau