15 C
Panevėžys
Penktadienis, 20 rugsėjo, 2024

Penkios teritorinės ligonių kasos nuo kitų metų liepos bus prijungtos prie VLK

AutoriusBNSFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Penkios teritorinės ligonių kasos nuo kitų metų liepos bus prijungtos prie Valstybinės ligonių kasos (VLK).

Šiam Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir VLK projektui pritarė Vyriausybė.

Tokiu būdu įgyvendinamos birželį priimtos ir taip pat 2025-ųjų liepą įsigaliojančios Sveikatos draudimo įstatymo pataisos.

Anot projekto, prie VLK jungiamos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK).

Pasak SAM, įgyvendinus prijungimą bus optimizuotas privalomąjį sveikatos draudimą vykdančių įstaigų tinklas, užtikrintas racionalesnis Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų naudojimas, veiksmingiau naudojami turimi žmogiškieji ir materialiniai ištekliai, taip pat užtikrintas bendras metodinis vadovavimas privalomojo sveikatos draudimo vykdymo srityje, sukoncentruota veiklos stebėsena ir metodinis vadovavimas.

VLK yra teigusi, jog reorganizacijos tikslas – moderni organizacija, kuri siekia efektyvinti veiklą, suvienodinti regionų praktikas, sumažinti administracinę naštą ligonių kasų sutarčių partneriams.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Penkias teritorines ligonių kasas nuo kitų metų liepos ketinama prijungti prie VLK

confident-noyce

VLK direktorius galės nutraukti sutartis su gydymo įstaigomis, nebeliks teritorinių kasų

confident-noyce

Geriausiems Panevėžio ligoninės darbuotojams – viktorinos „Svarbu žinoti“ padėkos raštai ir prizai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau