Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) neužilgo duris tvers kepykla, priklausanti bendrovei „AR Maistas“.
Panevėio LEZ vadovas Rokas Krivonis paaiškino, kad kepyklos pastatas jau pastatytas.
„Beliko įrengti vidų ir bendrovės „AR Maistas“ kepykla galės pradėti veiklą – kepti gardėsius, kurių prekinis ženklas – „Saulės grūdas“. Šį pavasarį Panevėžio LEZ’e statybas pradės ir bendrovė „Arginta Engineering“. Jie jau gavo statybos leidimus ir būsimoje statybų teritorijoje jau yra pastatyta reklama. Šiuo metu LEZ‘o teritorijoje veiklą vykdo nemažai įmonių: „AQ Wiring Systems“, „Ektornet“, „Devold“, „Spektrus EU“ ir kitos. Todėl laisvų plotų mažai belikę ir jau negalėtume pasiūlyti žemės sklypų didesnėms statyboms“, – pristatė, kas vyksta šiuo metu LEZ teritorijoje R. Krivonis.

Įmonės „AR Maistas“ vadovas Stasys Rimkevičius patvirtino, kad LEZ‘o teritorijoje kepyklos pastatas jau pastatytas.
„Kai baigsime įrengti vidų, kepykla pradės darbą. Tai greičiausiai bus vasarą. Planuojame, kad kepykloje darbuosis apie 50 žmonių. Kepsime gardėsius, kuriuos žmonės mėgsta ir žino mūsų prekinį ženklą „Saulės grūdas“. Tai ir traškučiai, ir meduoliai, ir trapučiai bei kiti gaminiai“, – pasakojo S. Rimkvevičius.
