M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centre pristatoma italų virtuvė: moksleivius gaminti moko profesionalus virtuvės šefas



Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centre išskirtinis įvykis – visą savaitę pristatoma italų virtuvė.

Profesinio rengimo centre svečiuojasi Italijos virtuvės šefas Mindaugas Lučka. Jis mokiniams ir mokytojams perduoda vienos iš skaniausių pasaulio virtuvių paslaptis. Šis patyrusio šefo iš Italijos vizitas organizuotas pagal ERASMUS+ programos projektą.

Paruošė gausybę skanumynų

Pirmąją mokymo dieną, M. Lučkai vadovaujant ir padedant profesijos mokytojoms Rimai Cvirkienei, Astai Ščiukienei, Irmai Gelažienei ir Danguolei Vitkauskienei kartu su virėjo programos mokiniais gamino jūros gėrybių patiekalus. Iš viso buvo galima suskaičiuoti kone dvi dešimtys skanumynų.

Pasibaigus gamybos procesui mokiniai, mokytojai ir svečiai ragavo išskirtinius patiekalus.

Žinomas šefas kartu su moksleiviais patiekė šiuos patiekalus:

vilkžuvė granatų sulčių marinate; tuno tartaras su kiviais; tuno tartaras su alyvuogių aliejumi ir citrina; midijos, užkeptos cukinijomis ir džiūvėsėliais, su parmedžano plutele; kalmarai ir krevetės free; aštuonkojo salotos su bulvėmis ir salierais; aštuonkojis, troškintas savose sultyse; salotos su krevetėms, apelsinais ir pankoliu; krevetės, užkeptos šoninės plutele; ančiuviai su graikiniais riešutais ir razinomis; troškinti kalmarai su paprikomis; krevetės, užkeptos vyšniniais pomidoriukais; rankų darbo pasta su jūros gėrybėmis ir žaliaisiais šparagais; jūros gėrybių salotos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads