17.7 C
Panevėžys
Trečiadienis, 24 liepos, 2024

M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centre pristatoma italų virtuvė: moksleivius gaminti moko profesionalus virtuvės šefas

Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centre išskirtinis įvykis – visą savaitę pristatoma italų virtuvė.

Profesinio rengimo centre svečiuojasi Italijos virtuvės šefas Mindaugas Lučka. Jis mokiniams ir mokytojams perduoda vienos iš skaniausių pasaulio virtuvių paslaptis. Šis patyrusio šefo iš Italijos vizitas organizuotas pagal ERASMUS+ programos projektą.

Paruošė gausybę skanumynų

Pirmąją mokymo dieną, M. Lučkai vadovaujant ir padedant profesijos mokytojoms Rimai Cvirkienei, Astai Ščiukienei, Irmai Gelažienei ir Danguolei Vitkauskienei kartu su virėjo programos mokiniais gamino jūros gėrybių patiekalus. Iš viso buvo galima suskaičiuoti kone dvi dešimtys skanumynų.

Pasibaigus gamybos procesui mokiniai, mokytojai ir svečiai ragavo išskirtinius patiekalus.

Žinomas šefas kartu su moksleiviais patiekė šiuos patiekalus:

vilkžuvė granatų sulčių marinate; tuno tartaras su kiviais; tuno tartaras su alyvuogių aliejumi ir citrina; midijos, užkeptos cukinijomis ir džiūvėsėliais, su parmedžano plutele; kalmarai ir krevetės free; aštuonkojo salotos su bulvėmis ir salierais; aštuonkojis, troškintas savose sultyse; salotos su krevetėms, apelsinais ir pankoliu; krevetės, užkeptos šoninės plutele; ančiuviai su graikiniais riešutais ir razinomis; troškinti kalmarai su paprikomis; krevetės, užkeptos vyšniniais pomidoriukais; rankų darbo pasta su jūros gėrybėmis ir žaliaisiais šparagais; jūros gėrybių salotos.

Draugystė ilgalaikė

M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro direktorius Tautvydas Anilionis naujienų portalui JP pasidžiaugė ilgalaike draugyste su virtuvės šefu M. Lučka.

T. Anilionis.

„Virtuvės šefas iš Italijos M. Lučka yra Apulijos regiono virėjų asociacijų narys, įmonės „New Service“ direktorius. Su juo M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centras bendradarbiauja jau ne pirmus metus. M. Lučkos pirmoji tarptautinė projektinė patirtis 2012 metais susieta su mūsų mokykla. Virtuvės šefas, su labai gera žaliava, ruošė patiekalus mokomojoje valgykloje. Be to, jų galima paskanauti ir mokyklos valgykloje, į kurią užsuka visi norintieji“, – sakė T. Anilionis.

Nuo antradienio iki penktadienio pagal virtuvės šefo M. Slučkos receptus pagamintų patiekalų M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro valgykloje galės paragauti visi norintieji.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ne tokios ir skirtingos: ką bendro turi Lietuvos ir Prancūzijos virtuvės?

confident-noyce

Pirkinių krepšeliuose dažnėja senėjimą nutolinti padedantys produktai: gydytojas dietologas dalinasi auksine ankštinių daržovių nauda

confident-noyce

Tobulo šnicelio paslaptis ir neįprastas būdas panaudoti brecelius: vasariški receptai, kurie nepaliks abejingų

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau