Panevėžietės pyragaičių atvažiuoja net iš Vilniaus: jos desertai perspjauna net madingiausias sostinės desertines



Panevėžietė Jūratė Šidlauskienė tik kukliai nusišypso kaskart išgirdusi jos adresu atskriejantį komplimentą, kad jos kuriami desertai gerokai skanesni nei visiems bent jau iš matymo pažįstami madingųjų tik Vilniuje ir Kaune įsikūrusių desertinių skanėstai. Maloniau nuteikia ir jų kaina – vis dėlto turi prisitaikyti prie mažesnio miesto rinkos, sako moteris.

Bežiūrint į J. Šidlauskienės „Facebook“ paskyroje „Saldi elegancija“ patalpintus darbus negalėtum nė pamanyti, kad dauguma jų buvo pagaminti ne profesionalių konditerijos meistrų, o tiesiog aistringai prancūziškais desertais susižavėjusios moters paprastoje jos namų virtuvėje ir dar po ilgos darbo dienos kitame darbe.

„Iki šiol nedrįstu savęs vadinti konditere, mat nieko bendro su konditerija neturiu, nesu baigusi tam reikalingų mokslų, – kuklinasi J. Šidlauskienė. – KTU baigiau vadybą, tačiau vadybininke nesu dirbusi nė vienos dienos. Ilgą laiką dirbau personalo vadove vienoje gamybinėje įmonėje, kuri užsiima metalo inžinerija. Gal kam skamba atšiauriai, bet visada sakydavau, kad dirbu ne su metalu, o su žmonėmis, kurie dirba su metalu. Man šis darbas tikrai labai patiko. Vis dėlto vieną dieną mane nuviliojo… konditerija.“

Dabar ne vieną dešimtį pyragaičių per dieną savomis rankomis pagaminanti moteris pamena, kad pirmą kartą dailučius prancūziškus pyragaičius išvydo internete, neilgai trukusi – jų paragavo tuo metu vienintelėje tokius desertus gaminusioje Vilniaus šokoladinėje ir nė įsivaizduoti negalėjo, kad juos gaminti išmoks ir pati, juo labiau – kad tai taps nauju jos darbu.

„Pamenu, man iškart patiko ne tik pyragaičių išvaizda, bet ir skonis – nelabai suvokiau, ką valgau, bet sužavėjo, kad buvo labai mažai biskvito, nes aš nesu bulkinių tortų mėgėja. Taip susiklostė, kad po kurio laiko pasimaišė vieni, paskui kiti mokymai ir, matyt, tiek tereikėjo, kad užsikabinčiau“, – dabar prisimena ji.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Dėl šio kepinio pamesite galvą: tokia citrininė pynė tiks ir Velykoms, ir savaitgalio pusryčiams

JP Redakcija

Konditerio patarimai, palengvinsiantys šventes: prieš kiek dienų kepti sausainius, pyragus ir kaip juos laikyti

JP Redakcija

Greitai užšaldyti ir atitirpinti kepiniai – ką reikia žinoti apie jų tinkamumą vartojimui?

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads