Kokios spalvos trūksta jūsų mitybos racione?



Kasdienės mitybos racione turėtų būti įvairių spalvų, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak gydytojo, rūpinantis mitybos įvairove dažniausiai pamirštami violetinės spalvos vaisiai ir daržovės, kurios yra būtinos žmogaus organizmui.

Įtraukę violetinės spalvos vaisių ir daržovių į savo mitybos racioną, jūs gausite tokios naudos:

– sumažinsite uždegiminius procesus organizme;

– lengviau palaikysite normalų kraujospūdį;

– lengviau palaikysite normalų gliukozės kiekį kraujyje;

– pagerės regėjimas;

– pagerės atmintis;

– sumažės širdies ligų rizika;

– sumažės vėžio rizika.

Gydytojas A. Unikauskas pataria į mitybos racioną įtraukti baklažanų, raudongūžių kopūstų, raudonųjų svogūnų, slyvų, juodųjų arba purpurinių ryžių ir kitų violetinės spalvos produktų.

lrt1


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Profesorius perspėja: prastėja Lietuvos moksleivių sveikata

JP Redakcija

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads