0.8 C
Panevėžys
Penktadienis, 15 lapkričio, 2024

Žvejybai neabejingas V. Radzevičius: „Tai – geriausias dalykas, kurį gali patirti, bet yra viena taisyklė…“

AutoriusjpFototv3
TV3 laidoje „Vytaro ferma“ – rudens pramogos! Vytaras Radzevičius ne tik imsis savo mėgstamų veiklų, bet ir pripažins, kur, visgi, geriau sekasi jo žmonai Laisvei… Šį šeštadienį bus nudžiuginti ir tie, kurie laukia naujų kulinarinių jo receptų. Šįkart Vytaras parodys, kokia yra bene mėgstamiausia jo rudens sriuba. 
V. Radzevičius sodyboje veiklų užtenka. Eksperimentų – taip pat. Šįkart jis papasakos apie tai, kaip veikia lauko šaldytuvas, kuriam nereikalinga elektra.
„Pasiektas žemiausias rodiklis – 10 laipsnių. Tai – jau pakankamai neblogai“, – pasakos Vytaras pabrėždamas, kad tokia technika ypač tinka tuomet, jei turite nenaudojamų vazonų.
Anot V. Radzevičiaus, norint, kad šaldytuvas veiktų, svarbiausia turėti kantrybės pilstyti vandenį. „Reikalingas kažkoks režimas. Bet, jei sugebėjau ištverti aš, vadinasi, tai tikrai nėra sunku“, –  šypsodamasis sakys jis.
Vėliau kartu su bičiuliu Arūnu jis mėgausis mėgstamiausiomis savo laisvalaikio veikloms. „Žvejyba yra žvejyba. Tai – geriausias dalykas, kurį gali patirti, jei turi laisvo laiko. Tačiau yra tokia taisyklė – jei žvejoji kartu su manimi, tuomet niekas nekimba“, – šmaikštaus Vytaras.
Po žvejybos, gamtoje lauks dar viena pramoga.  „Lietuviai mėgsta grybauti, ir, turbūt, tai yra mūsų prigimtinis dalykas: grybaudamas tu gali medituoti“, – sakys jis bei pridės, kad tai ne tik suteikia laimės, bet ir atpalaiduoja nuo kasdienio streso.
Tiesa, grybauti jam taip pat sekasi ne visuomet… Vytaras pasakos, kad jo žmona Laisvė, kurios mergautinė pavardė yra Grybaitė, išties yra ir geresnė grybautoja.
„Esu ne pats geriausias grybautojas, bet, kai gyveni Dzūkijoje, nori nenori eini susirinkti grybų. Ne rinkti, o susirinkti! Tačiau, kai grybaujame kartu su žmona, ji eina iš paskos ir surenka daugiau grybų, nei aš eidamas pirmas. Va, kur gyvenimo paradoksas!“ – juoksis jis.
O šiuos grybavimo atradimus Radzevičius užbaigs ypatingu patiekalu – „lepeškų“ sriuba. „Ji man – bene skaniausias dalykas, ką galima padaryti su voveraitėmis“, – sakys Vytaras.
Detalų šios sriubos receptą žiūrovai išgirs laidoje, o pats Vytaras džiugiai kvies išbandyti šį miško skonį ir savo namuose.
„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Legendinė „Yvos“ daina atgimė „X faktoriaus“ scenoje: ką apie tai pasakys teisėjai?

confident-noyce

Atskleistas tobulų varškėčių receptas: vienas modernus ingredientas visiškai pakeis cukrų

confident-noyce

Dizainerė A. Kuzmickaitė nėrė į avantiūrą ir pirmą kartą savo taiklumą išbandė su ginklu rankose

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau