„Vilniaus paukštynas“ pernai vištienos pardavimus Lietuvoje padidino 12 proc.

Autoriuselta
Fotofreepik.com

„Vilniaus paukštynas“ vištienos pardavimus Lietuvoje praėjusiais metais, lyginant su 2022-aisiais, padidino 12 proc. Labiausiai (47 proc.) augo vištienos krūtinėlės filė paklausa, taip pat stipriai (42 proc.) didėjo sparnelių paklausa. Augo ir vištienos blauzdelių, šlaunelių mėsos paklausa (8,5 proc.), nurodoma Paukštininkystės asociacijos pranešime.

Pasak jos vadovo Gyčio Kauzono, ir pernai, ir šiemet stebima auganti šviežios vištienos, ypač – krūtinėlės filė, šlaunelių mėsos ir sparnelių, paklausa. Teigiamus artimiausios ateities lūkesčius stiprina ir po COVID-19 pandemijos atsigaunančios eksporto rinkos.

„Praėjusius metus galima vadinti amerikietiškais kalneliais paukštininkystės verslui. Metų pradžioje šoką sukėlė išaugusios pašarų ir energijos kainos – itin svarbi mėsinės paukštininkystės kainos dedamoji“, – pranešime sakė G. Kauzonas.

Paukštininkystės asociacijos vadovas tikisi, kad šiemet sąlygos verslui bus palankesnės, tačiau mato ir grėsmių.

„Po COVID-19 pandemijos atsigauna eksporto rinkos. Nemaža Lietuvoje išaugintos vištienos iškeliauja į Europos maitinimo ir svetingumo („Horeca“) sektorių. Taip pat stiprėjanti tendencija tai, kad vis daugiau lietuviškos vištienos atsiranda ir eksporto šalių prekybos tinkluose, tarp kurių – ir pasaulinės reikšmės vardai. O tai reiškia aukštos kokybės užtikrinimą, leidžianti pasiekti galutinį vartotoją.

Taigi šie faktoriai yra teigiamų lūkesčių pagrindas. Tačiau ir iššūkių bus. Antai, energijos kainos Lietuvoje vis dar nėra stabilios ir lengvai prognozuojamos. Be to, po pasaulį sklando paukščių gripo šmėkla. Laukinėje gamtoje ir Lietuvoje buvo ne vienas užsikrėtimas paukščių gripu, o praėjusių metų pabaigoje vienas atvejis fiksuotas ir komerciniame paukštininkystės ūkyje“, – dėstė pašnekovas.

Kalbėdamas apie vištienos vartojimą Lietuvoje, G. Kauzonas pabrėžė, kad šalies gyventojai vis sąmoningiau vertina savo valgomą maistą. „Stebima tendencija, kad žmonės nuo raudonos mėsos – kiaulienos, jautienos – pereina prie baltos – paukštienos, dažniausiai vištienos“, – teigė asociacijos vadovas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

G. Žemelis žada, kad „Avia Solutions Group“ apyvarta šiemet augs iki 3 mlrd. JAV dolerių

JP Redakcija

„Ignitis grupės“ pelnas per pirmąjį 2024 m. pusmetį augo 8 proc. iki 168,4 mln. eurų

JP Redakcija

Pirmąjį pusmetį „Litgrid“ pajamos siekė beveik 200 mln. eurų

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads