-5.2 C
Panevėžys
Penktadienis, 21 vasario, 2025

Tobulo plovo paslaptis: kaip išsirinkti tinkamus ryžius ir panaudoti saldžius ingredientus?

AutoriusJP
FotoTV3


Plovas – patiekalas, kuriam daugelis negali atsispirti, tačiau retas kuris moka jį paruošti nepriekaištingai. Šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“, po apsilankymo avių ūkyje, virtuvės šefas Gian Luca Demarco nuspręs atskleisti visas šį patiekalą ir jo ruošą gaubiančias paslaptis. O tam į pagalbą pasikvies tikrą specialistą…

Šį sekmadienį žinomas virtuvės šefas lankysis netoli Anykščių įsikūrusiame „Katino ūkelyje“, kuriame ūkininkas Ladas augina įspūdingą skaičių avių – šiuo metu jų yra net apie 500. Anot ūkininko, ėrienos mėsa šiai dienai labai populiari, tad Gian Luca tradiciniam plovui panaudos būtent ją.

Paruošti plovą Gian Lucai padės geras draugas Pavelas Kolesnikas, kuris specializuojasi plovo gamyboje. Kartu jie paruoš tradicinį plovą kazane su aviena. „Viską, ką žinau apie plovą, esu išmokęs iš jo“, – sakys virtuvės šefas ir pripažins, kad būtent plovas juos su Pavelu ir suvedė.

Šiam tradiciniam tobulo skonio plovui prireiks net trijų rūšių aliejaus – saulėgrąžų, medvilnės ir linų sėmenų. „Iš pradžių įkaitiname kazaną, tada pilame aliejų ir kaitiname jį iki pirmo balto dūmelio. Turėtų būti taip: baltas – mėlynas – juodas. Tai yra ta tinkama temperatūra, kai reikia mesti mėsą. Po mėsos apkepimo dėsime svogūnus. Viena iš pagrindinių taisyklių, susijusių su svogūnais, yra ta, kad jų turi būti 10 proc. nuo mėsos kiekio. Kepant svogūnus, jie karamelizuojasi ir duoda saldumą, o kartu – ir lipnumą. Tuomet mūsų ryžiai neišeis birūs“, – pirmąsias plovo ruošos paslaptis atskleis Pavelas.

O kaip pasirinkti idealiai jūsų plovui tinkančius ryžius? Pasirodo, kad svarbus juose esantis krakmolo kiekis. Tad plovui reikėtų naudoti tuos, kuriuose yra kuo mažiau krakmolo. Tačiau ir čia dar ne viskas… Net radus tobulus ryžius, Pavelas rekomenduos su jais pagaminti bent 30 plovų – tuomet tikrai žinosite, kaip su jais elgtis geriausiai.

Apkepus svogūnus, reikėtų suberti prieskonius – specialų jų miksą bei druską. Pavelas atskleis, kaip tiksliai nustatyti, kiek patiekalui reikėtų naudoti druskos.

Ruošiant plovą, ne ką mažiau svarbus yra ir sliuoksniavimas. Pirmiausiai sudedamos morkos, tuomet  – kuminas, nuluptas česnakas, avinžirniai, raugerškio uogos, o ant viršaus – čili pipiras ir cidonija. Nepamirškite verdančio vandens – jį įpylus, patiekalą užverkite kazano dangčiu ir palikti dar 25 minutėms. Galiausiai sudedami ryžiai ir netikėtas, saldus ingredientas – razinos.

Visas tobulo tradicinio plovo receptas ir kaip jį paruošti – jau šį sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Lietuviai sau leidžia daugiau: maisto produktams taupo kaip latviai ir estai, bet išlaidauja pramogoms

JP Redakcija

Kepsnys, karpačas ir pica iš daržovių – pradžiuginkite save ir kitus netikėtais patiekalais

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads