Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau parduotuvėse

AutoriusJP
FotoBENDROVĖS

Įsibėgėjant vasarai kai kuriose Lietuvos vietose jau galima pastebėti bulvių kasimo darbus, o šviežiai nukastos lietuviškos bulvės pasiekė ir lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės lentynas.

„Ilgametis bendradarbiavimas su Lietuvos ūkininkais leidžia užtikrinti, kad mūsų pirkėjus pasiektų šviežias įvairių Lietuvoje užaugintų daržovių derlius. Nepaisant vėlyvo pavasario, šįmet pirmosios šviežios lietuviškos bulvės parduotuvėse pasirodo anksčiau“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Lietuviai – bulves mėgstanti tauta

Vasaros sezono metu, pasak E. Dapkienės, bulvių yra nuperkama šiek tiek mažiau nei kitais metų laikais, tačiau bulvės išlieka populiariausia vasaros daržovė. Nuo metų pradžios „Maxima“ parduotuvėse jau yra parduota beveik 6,8 mln. kilogramų bulvių, o mūsų šalyje užaugintas bulves pirkėjai vertina labiausiai – jos sudaro apie 90 proc. visų parduotų bulvių.

„Pernai bulvių nupirkta daugiau nei 15 mln. kilogramų ir lyginant 2019 metais, jų paklausa išaugo beveik trečdaliu. Esame bulves itin mėgstanti tauta“, – sako E. Dapkienė.

Kasdien „Maxima“ parduotuvėse yra nuperkama daugiau nei 40 tоnų bulvių. Tiek maždaug sveria suaugęs kuprotasis banginis.

Šviežių bulvių nauda

Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė atskleidžia, kad šviežios bulvės yra itin sveikos dėl jos lupenoje esančių  naudingų maistinių medžiagų. „Po bulvės lupena ir iš karto po ja yra susikaupę daugiausia naudingų medžiagų. Kad būtų išsaugota jų nauda ir neprarastos skoninės savybės pakaks šviežias bulves nušveisti šepetėliu ir nuplauti“, – sako „Maximos“ maisto gamybos departamento direktorė B. Baratinskaitė ir dalinasi paprastu šviežių bulvių receptu.

Pirmiausia šviežias bulves švariai nuplaukite, o tuomet apvirkite vandenyje su druska. „Palaukite, kol apvirtos šviežios bulvės kiek atvės ir tuomet lengvai delnu ar virtuvės įrankiu jas suspauskite, kad šios šonuose įtrūktų ir būtų plokščios. Įkaitintoje keptuvėje su sviestu, česnaku, rozmarinu apkepinkite bulves atsargiai jas vartydami, kad nepabirtų“, – sako B. Baratinskaitė. Taip paruoštos bulvės bus skanios tiek vienos, tiek valgomos kaip garnyras – prie keptos mėsos patiekalų ar su šaltibarščiais.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Atraskite „Ekobitę“ – protingų sprendimų elektronikos parduotuvę Panevėžyje

confident-noyce

Paįstrio gyventojai nusipirko sugedusių produktų: vaikas apsinuodijo, o skundo – nėra

confident-noyce

Panevėžio rajone, Puodžiūnų kaime, nebelieka vienintelės parduotuvės: neatsirado norinčiųjų dirbti

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau