Sutikite Kalėdas kitaip: žymus šefas patarė, kaip atrasti italų virtuvę



Lietuvoje žymus italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco juokaudamas teigia, kad lietuviai negalėtų įveikti tikros itališkos Kalėdų maisto puotos: „bet koks lietuvis gautų tikrą maisto šoką“! Tačiau virtuvės šefas dalinasi patarimais, kaip ilgametes tradicijas puoselėjanti italų virtuvė galėtų įnešti naujų skonių ant tradicinio lietuvių Kalėdų stalo – kokius prieskonius naudoti ir kokius patiekalus rinktis?

Naujoje savo kulinarijos studijoje susirinkusiems žymiems šalies tinklaraštininkams ir maisto entuziastams Gian Luca Demarco pasakojo, kad italų, kaip ir lietuvių, šeimose Kūčių vakarą ant stalo dažniausiai nerasite mėsos – tik žuvį ir saldumynus.

Tačiau būtent Kalėdų pietūs – tai metas, kada italų šeimininkės ruošia tikrą puotą ir leidžia sau eksperimentuoti.

„Lietuvių ir italų Kalėdų tradicijos panašios tuo, kad abi tautos per Kalėdas mėgsta pavalgyti. Todėl, jeigu ieškote savo Kalėdų stalui naujų skonių, nepabijokite įvairovės – šalia tradicinių silkės ir mėsos patiekalų atraskite tokius prieskonius kaip bazilikai, kalendros ar paprikos. Nepabijokite ir italų taip mėgstamų česnakų ar rozmarino. Jeigu Kūčių stalo tradicijos ir silkė su grybais – neatsiejama jūsų švenčių stalo dalis, tai leiskite sau paeksperimentuoti bent per Kalėdas“, – naujų „Maggi“ prieskonių ir ekologiškų sultinių pristatyme pasakojo virtuvės šefas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Pricer“: pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis vasarį brango 0,5 proc.

JP Redakcija

Baltyminiai batonėliai: užkandis ar desertas? Ekspertė pataria, kada juos geriausia vartoti

JP Redakcija

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads