Super pasiūlymai – super pietums: kvapni bananų duona ir gardus keptas viščiukas

Autoriusjp
Fotofreepik.com


Sulaukus savaitgalio, „Lidl“ tradiciškai paruošė ypatingų pasiūlymų.

Gardžioji bananų duona

„Lidl“ ekspertai kviečia paskaninti gardžiu ir paprastai paruošiamu desertu – kvapnia bananų duona.

Jums reikės:

125 g sviesto

150 g cukraus

2 kiaušinių

200 g kvietinių miltų

4–5 vidutinių bananų

1 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. cinamono

0,5 a. š. gvazdikėlių

Ištirpinkite sviestą, o bananus sumaigykite šakute. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir tuomet sumaišykite su lydytu sviestu bei supilkite į bananų masę.

Miltus persijokite su kepimo milteliais, įberkite cinamono ir gvazdikėlių. Į bananų masę supilkite miltus, išmaišykite ir supilkite sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su viršaus–apačios kaitinimu apie 35–40 minučių, arba kol iškeps ir gražiai paruduos.

Italija dvelkiantis keptas viščiukas su paprikomis

Jei ieškote įdomių, bet nebrangių kulinarių atradimų, „Lidl“ ekspertai kviečia savaitgalio pietus paįvairinti itališkais skoniais – keptu viščiuku su paprikomis.

Patiekalui prireiks:

1 kg  viščiuko broilerio

100 g sūrio

3 raudonųjų saldžiųjų paprikų

3 skiltelių česnako

3 v. š. alyvuogių aliejaus

0,5 a. š. druskos

1 saujos šviežio raudonėlio

1 saujos šviežių petražolių

Gabaliukais supjaustykite viščiuką. Likusias dalis ir kaulus atidėkite sultiniui, iš kurio vėliau pasigaminsite gardžią sriubą.

Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintas česnako skilteles, kol pagels. Pakepintą česnaką išimkite iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepinkite viščiuko gabaliukus, pasūdykite.

Stambias gabaliukais supjaustykite papriką, o apkeptą viščiuką įdėkite į kepimo indą. Paprikos gabaliukus sudėkite ant viščiuko ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kur kepkite apie pusvalandį.

Kol viščiukas kepa, sutarkuokite sūrį.

Patiekdami patiekalą, apibarstykite jį šviežiu raudonėliu, smulkiai kapotomis petražolėmis, šviežiai maltais pipirais bei tarkuotu gaudos sūriu. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kitų receptų net nesinorės: konditeris kviečia išbandyti purią, skanią ir nebrangią bananų duoną su braškėmis

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Mitai apie duoną: aptarė pačius populiariausius ir pasidalijo pagrindine subalansuotos mitybos taisykle

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads