Sulaukus savaitgalio, „Lidl“ tradiciškai paruošė ypatingų pasiūlymų.
Gardžioji bananų duona
„Lidl“ ekspertai kviečia paskaninti gardžiu ir paprastai paruošiamu desertu – kvapnia bananų duona.
Jums reikės:
125 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 g kvietinių miltų
4–5 vidutinių bananų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
0,5 a. š. gvazdikėlių
Ištirpinkite sviestą, o bananus sumaigykite šakute. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir tuomet sumaišykite su lydytu sviestu bei supilkite į bananų masę.
Miltus persijokite su kepimo milteliais, įberkite cinamono ir gvazdikėlių. Į bananų masę supilkite miltus, išmaišykite ir supilkite sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su viršaus–apačios kaitinimu apie 35–40 minučių, arba kol iškeps ir gražiai paruduos.
Italija dvelkiantis keptas viščiukas su paprikomis
Jei ieškote įdomių, bet nebrangių kulinarių atradimų, „Lidl“ ekspertai kviečia savaitgalio pietus paįvairinti itališkais skoniais – keptu viščiuku su paprikomis.
Patiekalui prireiks:
1 kg viščiuko broilerio
100 g sūrio
3 raudonųjų saldžiųjų paprikų
3 skiltelių česnako
3 v. š. alyvuogių aliejaus
0,5 a. š. druskos
1 saujos šviežio raudonėlio
1 saujos šviežių petražolių
Gabaliukais supjaustykite viščiuką. Likusias dalis ir kaulus atidėkite sultiniui, iš kurio vėliau pasigaminsite gardžią sriubą.
Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintas česnako skilteles, kol pagels. Pakepintą česnaką išimkite iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepinkite viščiuko gabaliukus, pasūdykite.
Stambias gabaliukais supjaustykite papriką, o apkeptą viščiuką įdėkite į kepimo indą. Paprikos gabaliukus sudėkite ant viščiuko ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kur kepkite apie pusvalandį.
Kol viščiukas kepa, sutarkuokite sūrį.
Patiekdami patiekalą, apibarstykite jį šviežiu raudonėliu, smulkiai kapotomis petražolėmis, šviežiai maltais pipirais bei tarkuotu gaudos sūriu. Skanaus!