Atšalę orai diktuoja savo – ir ne tik kokį garderobą, bet ir kokius maisto produktus rinktis. Panevėžio turgaus prekeiviai sako, kad pirkėjai dabar ieško raugintų daržovių, įvairių žolelių mišinių ir to, kas natūralu bei pagaminta namuose ar nedideliuose ūkiuose.
„Pirkėjai pasiskirsto įvairiai, bet daugiausia nori su visokiais konservantais“, – taip apie šių dienų pirkėjų įnorius pasakoja savos gamybos sūriais prekiaujanti ūkininkė iš Miežiškių.
Pasak moters, dabar daugelis turguje apsilankančiųjų domisi kur ir kaip produkcija pagaminta ir vis dažniau renkasi ne masinės gamybos maisto produktus. Tad ir prekybininkams tenka gerokai pasukti galvą, kaip išpildyti visus norus ir pasiūlyti kuo platesnį asortimentą.
Ne mažesnį nei sūrių asortimentą pirkėjams siūlo ir jau kelis dešimtmečius įvairias žoleles renkanti ponia Nijolė. Dar iš mamos bei močiutės pažinti žolynus išmokusi moteris sako, kad miesto žmonės atsisuka į gamtą ir arbatoms bei ligoms gydyti ieško to, kas natūralu.
Spustelėjęs šaltukas keičia ir miestelėnų valgiaraštį. Buvę populiarios šviežios daržovės lieka antrame plane, jas išstūmė žiemos karaliai – rauginti kopūstai ir kitos raugintos daržovės.
Anot prekybininkų, į turgų žmonės vis dažniau užsuka to, kas pagaminta su meile ir namuose. Ir visai nesvarbu, tai maisto produktai ar rankų darbo lesyklėlės.