Lietuviškų daržovių visi laukia ne mažiau, nei uogų vasarą. Vartotojai jau priprato, jog šviežias lietuviškas daržoves galima valgyti ištisus metus, nepriklausomai nuo metų laiko.
Didžiausią ir moderniausią šiltnamių kompleksą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Kietaviškių gausa“ vasaros pradžioje į naują olandiškų „Venlo“ tipo šiltnamių kompleksą investavę 13 mln. eurų užbaigė pirmajį etapą ir šiais metais rekordiškai anksti gali pasidalinti šviežiu lietuviškų daržoviu derliumi, kuris jau šią savaitę pasieks prekybos tinklus.
„Kietaviškių“ atstovai sako, jog norint produkciją užauginti ir būti pirmiems neužtenka tik drąsos, tam reikia investuoti ir į naujus technologinius procesus. Trumpavaisius agurkus žiemą užauginti yra kiek sudėtingiau, jų derlingumas mažesnis, tačiau prieš keletą metų „Kietaviškių gausa“ buvo pirmieji ir įrodė jog tai įmanoma.
„Agurkai, skinami kiekvieną dieną pagal suderintą tiekimo grafiką. Nuskynus, jie tą pačią dieną pristatomi į parduotuves, todėl pirkėjai gali džiaugtis itin šviežiais agurkais. Nepaisant to, jog agurkai yra traškūs, kvapnūs ir skanūs, jie turi tris ypatingus šviežių agurkų požymius – sodrią spalvą, taisyklingą formą ir švelniai duriančius spygliukus. Šiais metais Kietaviškių šiltnamiai atrinko 14 išskirtinių rūšių pomidorų kurie skiriasi ne tik spalva, dydžiu, bet ir skoniu. Vartotojai tikrai ras savo mėgstamų veislių, tokių kaip: smulkiavaisiai vyšniniai, vynuoginiai, juodieji, avietiniai ir slyviniai pomidorai. Šiemet Kietaviškių šiltnamiai pomidorus savo vartotojams gali pasiūlyti kiek anksčiau nei įprastai, todėl džiaugiamės jog vartotojai jau gali pamiršti “plastmasinius” ispaniškus pomidorus. Šiais metais Kietaviškių šiltnamiuose planuojame priskinti 8000 tonų agurkų ir 3200 tonų pomidorų“, – detalizuoja valdybos pirmininkas K. Montvila.