Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), atlikdama įmonės UAB „Judex“ veiklos patikrinimą, iš viso įmonėje mikrobiologiniams tyrimams atrinko 230 įvairių pusgaminių produkcijos mėginių.
Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus pirmuosius 25 mėginius, nė viename nenustatyta bakterijų /Salmonella/.
Vieno pavadinimo produktuose (šaldyti koldūnai su kalakutiena ir bruknėmis (fasuoti po 400 g, pagaminimo data 2016-05-12, tinkami vartoti iki 2017-05-12, iš viso 698,8 kg) rastas didesnis žarninės lazdelės (E. coli) kiekis, rodantis nepakankamą gamybos proceso higieną, tačiau neįtakojantis maisto saugos parametrų konkrečiame produkte.
„Svarbu pabrėžti, kad įmonės veikla sustabdyta ir šių produktų mėginiai atrinkti iš įmonės sandėlių. Šiuo metu įmonėje vykdoma patalpų ir įrengimų plovimas, dezinfekcija ir kiti pagal trūkumų šalinimo planą numatyti darbai“, – sako VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.