Pasilepinkite mėgstamu skoniu ir neįprastu patiekimu: šaltibarščių kokteilis gaiviam vasaros savaitgaliui

AutoriusJP
FotoORGANIZATORIŲ


Vasaros klasika – šaltibarščiai – yra atgaiva, be kurios daugelis lietuvių neįsivaizduoja šiltų dienų. O ieškantiems įdomesnių šaltibarščių variacijų ir kitokio nei įprasta rožinės sriubos patiekimo, elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ siūlo išbandyti šaltibarščių kokteilį, kuris tikrai nepaliks abejingų ir sulauks komplimentų tiek už puikų skonį, tiek išskirtinę išvaizdą.

Šaltibarščių kokteilis

Ryškiaspalvį šaltibarščių kokteilį pats laikas išbandyti vasaros savaitgalių proga, sulaukus šiltų dienų.

2 kokteilio porcijoms reikės:

250 ml sojos gėrimo, 100 g marinuotų burokėlių (obuolių sultyse), ½ a. š. garstyčių, ½ a. š. obuolių acto, pusė trumpavaisio agurko, svogūnų laiškų, krapų, druskos, pipirų – pagal skonį. Papuošimui – keptos bulvės skiltelė, virto putpelės kiaušinio pusė, agurko juostelė, krapai.

Gaminimo eiga:

Į maisto smulkintuvą pilkite sojos gėrimą, dėkite marinuotus burokėlius, garstyčias, pilkite obuolių actą ir berkite druskos bei pipirų. Viską gerai susmulkinkite. Labai smulkiais kubeliais supjaustykite agurką, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus. Kokteilį pilkite į taures, berkite agurko kubelius, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Ant kokteilio smeigtuko suverkite keptą bulvės skiltelę, virto putpelės kiaušinio pusę, agurko juostelę ir puoškite kokteilį.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Trakiškiečiai Šaltibarščių gaminimo čempionate pristatė batvinius ir šaltibarštinį sviestą

JP Redakcija

Gynyba nuo karščio už mažą kainą: namie ruošti šaltieji gėrimai

JP Redakcija

Panevėžietės atidavė duoklę šaltibarščiams: sukūrė išskirtinį audinį

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads