Panevėžyje duris atvėrė jau antroji „TIK PIZZA“ picerija. Tai picerijų tinklas, kuriame picos kepamos karštoje, malkomis kūrenamoje krosnyje. Taip greitai kepdama pica iškepa, bet nesudžiūva, todėl atvykę paragausite gomurį užburiančių skonių.
Itališki miltai
„TIK PIZZA“ ruošiamų picų pagrindui naudojami kietagrūdžių kviečių miltus. Tai itin vertinga kviečių rūšis, dažniausiai naudojama itališkiems makaronams bei picoms gaminti.
„Deja, Lietuvoje jie neauga, todėl juos atsivežame tiesiai iš pačios Italijos. Tai labai svarbu, nes, priešingai nei mums įprasti kvietiniai miltai, kietagrūdžiai turi didelį kiekį baltymų, mineralų ir kitų būtinų maistinių skaidulų. Tie, kuriems teko laimė paragauti tikros itališkos picos, neleis sumeluoti, kad jos pagrindas kitoks!“, – paaiškino picerijų direktorius Valdas Zacharevičius.
Tešla – sveikesnė ir maistingesnė
„TIK PIZZA“ gaminamoje picų tešloje praktiškai nenaudojami jokie riebalai. Ji kildinama natūraliu raugu, todėl ji sveikesnė ir maistingesnė už įprastą picų tešlą.
„Ypač norėčiau išsklaidyti mitą, kad mielinė tešla yra sunkiai virškinama. Iš tiesų, tik nepakankamai išrūgusi tešla – sunkiai virškinama. Svarbu kilimo procesui skirti užtektinai laiko ir nepadauginti riebalų“, – pasakojo jis.
Atsisakė padažų
Šių picerijų tinklo picos pagrindas dengiamas tik 100 procentų natūraliais trintais pomidorais, todėl skonis dar išskirtinesnis.
„Šioje picerijoje ruošiame tikras itališkas picas, kuriose picos ne tik pagamintos pagal tradicinius receptus, bet ir atsisakėme mūsų krašte įsivešėjusios padažų piktžaizdės. Padažai tiesiog nereikalingi, kai picos kepamos aukštoje temperatūroje, jos taip nedžiovinamos. Picas galite pagardinti alyvuogių aliejais, kuriuos taip pat rasite mūsų picerijose“, – pabrėžė direktorius bei kvietė unikaliu skoniu įsitikinti patiems, užsukant į picerijas Respublikos g. 70 arba Ramygalos g. 66A.