-0.8 C
Panevėžys
Šeštadienis, 22 vasario, 2025

Panevėžio turguje žuvų prekeiviams – darbymetis: šventinė prekyba jau vyksta

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖ
FotoRIMVYDAS ANČEREVIČIUS
Žuvų prekeiviai ir žuvies gaminių gamintojai išgyvena darbymetį – kasmet prieš didžiąsias metų šventes – Kalėdas – būtent šios kategorijos prekės tampa ypač paklausios.

Žuvų prekeiviai ir žuvies gaminių gamintojai išgyvena darbymetį – kasmet prieš didžiąsias metų šventes – Kalėdas – būtent šios kategorijos prekės tampa ypač paklausios. Panevėžio centrinės turgavietės prekeivių lentynos lūžta nuo įvairiais būdais jau paruoštų valgyti ar neapdorotų silkių bei kitų žuvų.

Jūrų gėrybės – paklausios

Turgaus prekiautojai sako, kad nors pasiruošti šventėms šiemet laiko sočiai, šventinė prekyba jau vyksta. Dalis pirkėjų vaišių stalui reikalingų produktų skuba nusipirkti, vengdami eilių, dalis – baimindamiesi, kad vėliau neliks norimų prekių.

Bene labiausiai prieš Kalėdas padidėja žuvies bei jūrų gėrybių paklausa, išauga silkės pardavimas, juolab kad nemažai gyventojų mėgsta įvairius patiekalus iš jos patys ruošti namuose.

Panevėžio centrinės turgavietės žuvų paviljone žmonės šurmuliuoja nuo pat ryto. Vieni žvalgosi į prieš šventes gerokai pagausėjusį ir įvairesnį asortimentą, kainas, kiti – perka ilgai nedelsdami.

Ir nors žuvies jau dabar parduodama kone dvigubai daugiau nei įprastai, vis dėlto didžiausio pirkimo bumo tikimasi prieš pat Kūčias. Tuomet žmonės perka įvairios žuvies, tačiau paklausiausia – karpis.

Prekybai pasiruošė

Ir nors žuvies jau dabar parduodama kone dvigubai daugiau nei įprastai, vis dėlto didžiausio pirkimo bumo tikimasi prieš pat Kūčias. Tuomet žmonės perka įvairios žuvies, tačiau paklausiausia – karpis.

Panevėžio turgaus prekeiviai džiaugiasi, kad šventinei prekybai pasiruošę gerai: prekystaliai nukrauti įvairiausiomis žuvimis – nuo šviežių silkių su galvomis ar stintų iki kalmarų, aštuonkojų ir kitų jūrų gėrybių. Turguje galima įsigyti tiek šviežių, tiek šaldytų žuvų, įvairių jau paruoštų valgyti silkių.

A. Pačekajūtė.

Stintų bumas

Panevėžiečiai Kalėdų neįsivaizduoja ir be stintų. Apie šias agurkais kvepiančias žuvis puikiai atsiliepia ir turgaus vadovė Asta Pačekajūtė.

„Stintos – tai ir mada, ir skonis. Tik įeini į žuvies paviljoną ir iškart supranti, kur atėjai ir kad būtinai reikia nusipirkti šias sidabru tviskančias žuvis“, – plačiai šypsosi A. Pačekajūtė.

O jai pritaria žuvies prekeivė Neringa:

„Stintų kilogramas šiais metais kainuoja 6,99 euro. Iki švenčių jos neturėtų brangti. Dar labai populiarios strimelės, o ir kaina jų gera – kilogramas už 3,99 euro. Beje, šios žuvys atkeliauja iš Latvijos. Iš Klaipėdos kol kas šios žuvies neparsivežame. Iš šviežios žuvies pati paklausiausia – karpis. Kilogramas kainuoja 4,90 euro. Iš šaldytos žuvies populiari jūros lydeka.“

Panevėžiečiai prieš Kūčias pastaruoju metu pradėjo pirkti jūros gerybes.

Perka krevetes

Pasak turgaus prekeivės, panevėžiečiai prieš Kūčias pastaruoju metu pradėjo pirkti jūros gerybes.

„Labai perka krevetes džiūvėsėliuose, kalmarų žiedus. Populiarūs šaldyti trumpapelekiai kalmarai, krabai. Pati labai mėgstu krevetes su česnakiniu arba tradiciniu pomidorų padažu ir užspaudžiu citrinos. Tačiau visų paklausiausia – lietuviška silkė. Ją darau labai paprastai su obuoliais ir morkomis“, – pasakojo Neringa.

Panevėžiečiai Kalėdų neįsivaizduoja ir be stintų.

Silkės – populiarumo viršūnėje

Centrinės turgavietės vadovė A. Pačekajūtė aiškino, kad prieš gražiausias metų šventes itin perkamos silkės.

„Prieš Kūčias parūpo, kiek rūšių silkių parduodama. Berods, priskaičiavome daugiau kaip 20 rūšių. Atveža skandinaviškas, su daržovėmis. Žmonės ieško silkių su galvomis, o jas atveža didžiausiose bačkose. Labai perkamos skumbrės, kurių pasirinkimas irgi platus. Prekiaujama ir sūdyta, ir marinuota, ir rūkyta, ir šaldyta“, – pasakoja turgaus vadovė.

Panevėžio centrinės turgavietės žuvų paviljone žmonės šurmuliuoja nuo pat ryto.

Prekiauja naujienomis

Žuvies prekeivė Neringa teigė, kad labai perka jau paruoštus gaminius.

„Žmonės daug nesuka galvos, kad nereikėtų prieš šventes plušėti. Perka ir dar paklausia, ar gali iškart į burną dėti. Beje, iš Šilutės atveža įkeptų menkės ikrų, bandelių rožyčių su žuvimi. Tai patys naujausi gaminiai. Žuvies prieš šventes perka daug, bet pirkimo rekordus muša silkės. Turime naujieną – sauso sūdymo silkę. Tokiam sūdymui naudojama druska, pipirai ir cinamonas“, – pristatinėjo naujienas Neringa ir džiaugėsi padidėjusia prekyba žuvimi.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kaip išsirinkti skaniausią rūkytą žuvį? 3 pagrindiniai kriterijai

JP Redakcija

Tiks ir greitiems pietums, ir nebrangiai, bet šventiškai vakarienei: 3 receptai su populiarėjančia žuvimi

JP Redakcija

Skonis ir nauda – kaip lašišos, bet kainuoja pigiau: 3 skanūs būdai paruošti vaivorykštinį upėtakį

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads