Naujamiesčio gyventojos bulvių derlius – šiųmetė sensacija



D. Jankauskienė ir jos spalvotosios bulvės.

Donata Jankauskienė, kiek save prisimena, nuo vaikystės vis sukiojasi darže. „Mano šaknys – iš daržo“, – juokiasi ji. Prieš septynerius metus su šeima įsikūrusi naujame name Naujamiestyje, Panevėžio rajone, Donata ir čia ėmėsi daržininkystės.

Didžioji jos aistra, kaip turbūt ir daugumos daržininkų, – pomidorai. Tačiau šiemet prisiekusius daržininkus ji nustebino savo spalvotų bulvių derliumi. Įkėlusi jų nuotrauką į socialinį tinklą moteris sulaukė milžiniško dėmesio ir daugybės klausimų, kaip tokių užsiauginti.

Viename prekybos centrų įsigijusi mėlynų bulvių maišelį ji nutarė jų pasisodinti „tik dėl įdomumo“. Rožinių seniai turėjo – tiksliai neprisimena, bet turbūt iš mamos atsivežė. Dar Donata augina juodas bulves, veislė ant maišelio nebuvo užrašyta, tik kad gurmaniškos, o kilmės šalis – Švedija.

Raudonąsias ‘Romanze’ moteris vadina cepelininėmis, nes iš jų pagaminti cepelinai – skaniausi. Klasikinės balkšvos spalvos bulvės – ‘Solist’.

„Šiaip visų jų skonis panašus, tik mėlynose beveik nėra krakmolo, – pasakoja Donata. – O ir sprangios man jos pasirodė, kažkas lyg gerklėje strigo, kai valgėme iš jų išvirtą bulvių košę. Nors vaikams buvo atrakcija mėlyną košę valgyti.“ Auginimo ypatumai? „Jų nėra, – šypsosi. – Visos auga vienodai.”

Beje, jų priežiūrai moteris per daug dėmesio neskiria.   Sodindama į pomidorui skirtą duobę įdeda po saują pernykščio arklių mėšlo, pelenų ir žuvų miltų. Tręšė vieną kartą – mielių antpilu, o šiųmetį derlių pilna burna keturių asmenų šeima valgo jau antrą savaitę. Pagrindinis patarimas pomidorininkams?


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sotiems šeimos pietums ar vakarienei – tradiciniai bulvių patiekalai: paruošite greitai ir pigiai

JP Redakcija

Bulvių plokštainis niekad nepabos – išbandykite 5 naujas padažų idėjas tradiciniam patiekalui

JP Redakcija

Augalinis maistas gali būti jaukus ir sušildantis: saldžios bulvės ir neįprasto tuno derinys sužavės visus

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads