3.4 C
Panevėžys
Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024

Namų virtuvėje lyg Italijoje: pasigaminkite pigią lietuviškąją brusketų versiją su juoda duona ir silke

AutoriusjpFotofreepik.com

Italų virtuvė garsėja visame pasaulyje: makaronais, picomis ar lengvai paruošiamais užkandžiais su itin šviežiais ingredientais. Norėdami jų paragauti, jums tikrai nebūtina vykti į Italiją ar itališką restoraną. Vieną iš populiariausių itališkų užkandžių – brusketas  – itin lengvai galite pasigaminti ir savo namų virtuvėje. Be to, jį puikiai galima prisitaikyti ir lietuviškam skoniui, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Brusketa – tai skrudinta duonos riekelė su ant  viršaus dedamomis daržovėmis, sūriu, mėsa ar kitais priedais. Ši užkandėlė siekia senovės graikų ir romėnų laikus, kai valgant brusketas buvo išbandoma šviežio alyvuogių aliejaus kokybė.

Tradiciniuose brusketų receptuose, šis užkandis yra gaminamas su pomidorais, česnakais arba svogūnais ant viršaus. Žinoma, neapsieinama be baziliko ar itališkos garsenybės – mocarelos sūrio. Tačiau sotesnėms užkandėlėms gaminti naudojama ir mėsa, pavyzdžiui, vytintas kiaulienos kumpis arba vytinta dešra.

Šiais laikais šie itališki skrebučiai turi daugybę variacijų, brusketos suteikia daug kūrybinės laisvės ir erdvės kulinariniams eksperimentams. Galima naudoti duoną su grūdais ar juodą duoną, o ant viršaus užsidėti, ką tik sugalvosite – nuo žuvies iki vaisių.

Dar daugiau įkvėpimo savo itališkų užkandžių receptams galite rasti ir užsukę į artimiausią „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvę, kurioje nuo pirmadienio startavo „Italiamo“ teminė savaitė, „Lidl“ parduotuvėse galėsite rasti vytintos mėsos, daržovių užtepėlių, saulėje džiovintų pomidorų, o užkandžius praturtinti galėsite su dideliu itališkų sūrių pasirinkimu. Italų virtuvė neįsivaizduojama be makaronų, o jų mėgėjai ras pagamintų tiek šviežių kiaušininių makaronų su įvairiais įdarais, tiek kitų rūšių spagečių, juos pagardinti galėsite su skirtingų skonių itališkais padažais.

Lietuviškoji brusketa su juoda duona ir silke

Šiandien švenčiama duonos diena. Šia proga „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lietuviškąjį brusketos variantą su juoda duona ir silke.

Jums reikės:

100 g. silkės „Nautica“

2 riekelės juodos duonos

4  pievagrybių

Alyvuogių  aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir jame kelias minutes apkepkite grybus. Pabarstykite juos druska ir pipirais.

Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje, jog pasidarytų traškios. Tada ant kiekvienos riekelės uždėkite šiek tiek pievagrybių. Silkę supjaustykite juostelėmis ir dėkite ant pievagrybių po kelias juosteles. Lietuviškas, Italijos įkvėptas, brusketas papildomai galite pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nebrangu, įspūdingo skonio ir be abejonės nustebins svečius: dietistė dalijasi 3 receptais, kaip paruošti silkę

confident-noyce

Šventinio stalo karalienė – silkė: kaip išsirinkti tinkamiausią?

confident-noyce

„Ant medinės lentelės“ dalijasi 9 Kūčių receptais ir pirkinių sąrašu – bus taupu, bet skanu ir įdomu

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau