Lietingam savaitgaliui: trys vasariški receptai gaminimui namuose

AutoriusJP
FotoPEXELS.COM


Kiek atvėsę orai leidžia kiekvienam atsikvėpti, o artėjantis lietingas savaitgalis gali paskatinti ne vieną likti namuose. „Mantingos“ maisto gamybos ekspertai nusprendė pasidalinti keliais vasariškais receptais, kuriuos namuose pagaminsite itin nesunkiai, bet paliksite įspūdį ir mažiems, ir dideliems.  

Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas pirmiausiai nusprendė pasidalinti receptu, puikiai tinkančiu pusryčiams ir patenkinsiančiu smaližių poreikius.

Sluoksniuoto tešlos vafliai su uogomis

Jums reikės:

250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;

250 g maskarponės;

200 g įvairių uogų, mėtų lapelių papuošimui;

miltelinio cukraus papuošimui.

„Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad tilptų į vaflinę. Kepkite tešlos kvadratėlius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Ant karštų vaflių dėkite po šaukštą maskarponės. Papuošimui siūlau vaflius apibarstyti uogomis, milteliniu cukrumi bei keliais mėtų lapeliais“, – dalijasi D. Anelauskas.

Prancūziškas batonas su sūčio padažu

Jums reikės:

100 g tarkuoto fermentinio sūrio;

100 g tarkuotos mocarelos;

5 g kukurūzų krakmolo;

1 skiltelės česnako;

½ šaukštelio džiovintų žolelių;

100 g pieno;

1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru.

Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną. Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles. Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa. Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.

Skrebučiai su ančiuviais ir mangų-pomidorų salotomis 

Jums reikės:

Tamsios duonos CIABATTA;

1 mango;

3–4 skirtingų spalvų pomidorų;

50 g ančiuvių filė aliejuje;

kelių šakelių šviežių bazilikų;

1 skiltelės česnako;

šlakelio alyvuogių aliejaus;

druskos, juodųjų pipirų.

Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite. Skrudintą duoną įtrinkite česnaku. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

„Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius“, – pataria „Mantingos“ maisto gamybos ekspertas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads