Kai norisi paprastai, pigiai ir gardžiai: sotus ir nebrangus bulvių apkepas

AutoriusJP
FotoFREEPIK.COM

Didžiosioms metų šventėms smagiai išlingavus, o šventinio stalo likučiams jau išgaravus, norisi save pamaloninti kai kuo paprastai nepaprastu. „Lidl“ ekspertai kviečia pasigaminti bulvių apkepą, kuriam ingredientų išsirinksite iš nebrangių „Superšeštadienio“ pasiūlymų.

Karališkam savaitgaliui – karališkas bulvių apkepas

„Lidl“ ekspertai kviečia pasigaminti nepaprastai paprastą, bet ypatingo skonio bulvių apkepą.

Patiekalui reikės:

14–16 vidutinio dydžio bulvių

700 g šviežio kiaulienos kumpio

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

5–6 v. š. saulėgrąžų aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Petražolių, krapų, kitų šviežių prieskoninių žolelių

Kiaulienos kumpį supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pipirų, smulkintų šviežių prieskoninių žolelių, išmaišykite. Palikite mėsą 15 minučių pasimarinuoti.

Nulupkite ir supjaustykite bulves plonomis juostelėmis arba plokštelėmis. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir česnaką. Pakepinkite svogūną, kol jis suminkštės, o tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Paimkite stiklinę ar molinę kepimo formą, apšlakstykite ją aliejumi. Uždėkite pirmą sluoksnį bulvių, kad būtų pilnai padengtas formos plotas. Tuomet sudėkite marinuotos mėsos juosteles ir dar vieną sluoksnį bulvių. Taip pakartokite, kol viršų uždengsite bulvių juostelėmis.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje būsimą apkepką kepkite apie 45–60 minučių, kol gražiai paruduos. Apkepą ant stalo patiekite su mėgstamu padažu arba  skanaukite tiesiog vieną. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sotiems šeimos pietums ar vakarienei – tradiciniai bulvių patiekalai: paruošite greitai ir pigiai

confident-noyce

Bulvių plokštainis niekad nepabos – išbandykite 5 naujas padažų idėjas tradiciniam patiekalui

confident-noyce

Augalinis maistas gali būti jaukus ir sušildantis: saldžios bulvės ir neįprasto tuno derinys sužavės visus

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau