Kad Užgavėnės būtų tikrai sočios: Renatos blyneliai su krienų padažu nepaliks abejingų

Autoriusjp
Fototv3


Užgavėnės be blynų tiesiog neįsivaizduojamos, todėl TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ sekmadienį pakvies šiai šventei ruoštis kartu. O kad Užgavėnės būtų tikrai sočios, išvysime dvi neįprastas blynų versijas. Blynus dažniausiai renkamės valgyti saldžius, tačiau daugelis nepelnytai užmiršta sūrias jų versijas – būtent tokias šįkart pristatys du maisto gaminimo entuziastai.

Pirmieji blynai Lietuvoje greičiausiai atsirado dar Viduramžiais. O Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais jau buvo žinomi ir mieliniai blynai, kurie buvo sotūs bei tinkami šventėms. Tuo tarpu šiandien blynų receptų yra tūkstančiai. Ploni, lietiniai, prancūziški arba purūs, amerikietiški, su šonine, klevų sirupu ir kitais pagardais – pasirinkimų yra begalės.

O šio sekmadienio laidoje išmoksime pasigaminti dvi skirtas sūrių blynų versijas – tam, kad Užgavėnės būtų tikrai sočios!

Pirmoji laidos viešnia, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata, keps plikytus lietinius blynus su lašiša ir krienų padažu. O štai Mantas pristatys amerikietiškus blynelius su kumpiu ir mocarela. Įdomu tai, kad Manto blyneliais drąsiai galės mėgautis net ir tie, kurie įprastai blynų privengia!

O kuris patiekalas taps nugalėtoju? Lengva šįkart nebus, nes blynelius vertins ne įprasti laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco, bet kulinaro dukrelės – Magda ir Martina. O juk įtikti vaikams – pati sunkiausia užduotis! Tad kuris patiekalas nugalės?

Kaip pagaminti blynelius, pamatysite laidoje. O neatsivalgomų Renatos blynelių receptu dalijamės jau dabar – gaminkite kartu su „La maistas. Iššūkis“!

Plikyti lietiniai su lašiša ir krienų padažu

Blyneliams reikės:
1 kiaušinio;
1 stiklinės kefyro;
1 stiklinės miltų;
žiupsnelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
0,5 stiklinės verdančio vandens;
20 g ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Padažui reikės:
3-4 šaukštų grietinės;
1 šaukštelio krienų (baltų);
ryšelio šviežių krapų;
druskos;
maltų pipirų.

Pateikimui:
rūkytos ar sūdytos lašišos;
šviežių krapų;
svogūnų laiškų.

Gaminimo eiga

Į dubenį įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską ir gerai išplakame. Supilame alyvuogių aliejų, kefyrą ir miltus, viską gerai išmaišome. Į tešlą pilame pusę stiklinės verdančio vandens ir leidžiame pastovėti 20-30 minučių. Kepame blynus įkaitintoje keptuvėje, kurią vis patepame aliejumi.

Gaminame padažą: sumaišome grietinę su krienais, druska, pipirais ir šviežiais krapais.

Blynus patiekiame su padažu ir sūdyta lašiša bei žalumynais. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nesenstanti lietuviško stalo pažiba – bulviniai blynai: paprastas receptas suburs visą šeimą prie stalo

JP Redakcija

Šiandien Panevėžyje bus švenčiamos Užgavėnės

JP Redakcija

Upytėje varys ne tik žiemą, bet ir blogį

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads