Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais

AutoriusJP
FotoFREEPIK.COM


Šiemet lietuviška vasara spinduliuoja sau įprasta nuosaikia šiluma, kurią neretai lydi vasariškas lietus. Pasiilgusiems kaitros, šį savaitgalį pirkėjų pigiausiu įvardytas prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tolimosios Azijos skonių kupiną patiekalą, kuriam prireiks pigių ir gardžių „Superšeštadienio“ pasiūlymų.

Azijos skonių kupinas kiaulienos troškinys su riešutais

Vasaros savaitgalių pietus paįvairinti verta kitų šalių kulinariniais atradimais: šįkart „Lidl“ kviečia nusikelti į tolimąją Aziją ir pasigaminti kiaulienos troškinį su riešutais. Troškiniu puikiai mėgausis didesnė vasarotojų kompanija, o jei valgytojų nedaug, likučių pakaks ir kitos dienos pietums.

Patiekalui prireiks:

800 g šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų

150 g „Alesto“ skrudintų anakardžių ir žemės riešutų (su medumi ir druska arba aitriųjų paprikų skonio – pagal savo skonį)

50 g „Polmlek“ sviesto

500 g pomidorų tyrės arba padažo

200 g „Pilos“ graikiško jogurto

1 svogūno

4 skiltelių česnako

Druskos, pipirų, kalendros ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį

Petražolių, svogūnų laiškų ir kitų žolelių papuošimui

„Golden Sun“ ilgagrūdžių ryžių garnyrui

Įkaitinkite didelį puodą ir sudėkite sviestą. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, suberkite juos į įkaitintą puodą ir apkepinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir keletą minučių pakaitinkite. Po to įmaišykite graikišką jogurtą bei suberkite prieskonius.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5–2 cm dydžio gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais. Riešutus galite susmulkinti, sutrynę juos peilio geležtės šonu, arba naudoti nesmulkintus. Suberkite viską į puodą ir gerai išmaišykite.

Jeigu norite dar pikantiškesnio skonio, galite rinktis aitriųjų paprikų skonio „Alesto“ skrudintus anakardžius ir žemės riešutus.

Į troškinį įpilkite šiek tiek vandens, sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar apie 20 minučių. Paruoštą patiekalą patiekite su ryžių garnyru, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais ir kitomis mėgstamomis žolelėmis. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Tiks ir greitiems pietums, ir nebrangiai, bet šventiškai vakarienei: 3 receptai su populiarėjančia žuvimi

JP Redakcija

Rekomenduojamas lęšių troškinys: augalinės mitybos galima mokytis iš indų

JP Redakcija

Vis dažniau pirkinių krepšeliuose atsiduria augaliniai produktai: dietistė primena mitybos pamokas gerai savijautai

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads