Į Lietuvą atvyko naujausia desertų sensacija – juodojo sezamo ledai



Socialinius tinklus visame pasaulyje užkariavę natūralūs juodi ledai, kuriuos smaližiams pasiūlyti garbės reikalu laiko garsiausios pasaulio ledainės, – jau Vilniuje. Pagal itališką technologiją pagamintais natūraliai juodais ledais su netikėtu juodojo sezamo skoniu vilniečiai bei miesto svečiai galės vaišintis visą rugpjūtį. 

„Šiuo metu ledų gamintojai eksperimentuoja su kuo natūralesniais skoniais, jungia neįprastus derinius (pvz., saldūs – sūrūs ledai), gardina ledus žolelėmis. Mes šią vasarą gaminome netgi kvepiančius vanilės ledus su bergamočių eteriniu aliejumi. Kita eksperimentų kryptis – žaidimai su spalvomis: natūralūs mėlyni, ryškūs žali ar net juodi ledai be jokių dažiklių. Lietuvos gamintojai pirmenybę vis dar teikia tradiciniams skoniams, tad netikėtų eksperimentų paragausite nedažnai“, – sako itališkų ledų fabriko „Sweet Morello“ įkūrėjas Vaidotas Vyšniauskas.

Natūralūs „Sweet Morello“ juodojo sezamo ledai vilniečiams ir miesto svečiams Vilniaus centre bus dalinami nemokamai: prekybos centre „GO9“ kiekvieną pirmadienį nuo 17 val. bus išdalinama net 300 porcijų.

Pasak V. Vyšniausko, išgauti tiesiog juodos spalvos ledus nėra didelis iššūkis – tam egzistuoja sintetiniai dažikliai, kurie akimirksniu suteikia ryškią ir vientisą juodą spalvą. Tačiau pagaminti natūralius juodus ledus yra kur kas sudėtingiau.

„Mes savuosius pagaminome iš juodojo sezamo pastos, tad eksperimentavome, kol radome pakankamai intensyvios spalvos ir skonio balansą, kartu išlaikant pagarbą ledų valgytojams, kuriems sukūrėme įdomios spalvos, tačiau visiškai natūralų desertą”, – sako „Sweet Morello“ įkūrėjas.

Ledų rinkoje jau kurį laiką stabiliai vyrauja klasikinių itališko tipo (gelato) „mada”. Tokie ledai gaminami pagal specialią technologiją, todėl jie be galo glotnūs, tirpstantys burnoje, taip pat yra mažiau riebūs už amerikietiško tipo ledus. Be to, gelato yra mažiau oro burbuliukų ir daugiau tikro ledo.

„Tarkime, Italijoje vertinant ledainės – gelaterijos – kokybę, tradiciškai ragaujami pistacijų ledai ir būtent pagal jų gerumą vertinama ne tik vieta, bet ir gelato meistrų darbas. Lietuvoje vis dėlto vyrauja tradiciniai skoniai, tarp perkamiausių ledų dominuoja plombyrai, tad kol kas labai sunku pasakyti, ar neįprastai, drąsiai ir net įžūliai atrodantys juodieji ledai užkariaus visų vartotojų simpatijas Lietuvoje. Tačiau net neabejojame, kad savo valgytoją jie tikrai atras. Tai eksperimentas, kurio rezultatų nekantriai laukiame “, – teigia V. Vyšniauskas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasario 16-osios stalui – trispalvis meniu: šventinės ir nebrangios idėjos nuo užkandžių iki ir deserto

JP Redakcija

2 idėjos nepamirštamai Valentino dienai pagal „Kitchen Julie“ – ypatinga vištiena ir rožiniai sveikesni ledai

JP Redakcija

Gaivūs desertai su paskutinėmis šio sezono uogomis

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads