Gastronomijos savaitės Panevėžyje organizatoriai džiaugiasi pavykusiu renginiu: planuoja jį pakartoti

AutoriusJP
FotoORGANIZATORIŲ
Gastronomijos savaitė.

Šiemet pirmą kartą Panevėžio viešo maitinimo įstaigos jungėsi prie gastronomijos savaitės tema „Skonių istorijos“ ir šūkiu – „Panevėžy, skanaus!“ penkiose Panevėžio miesto ir rajono kavinėse bei restoranuose vyko teminės degustacinės vakarienės.

Gastronominėje savaitėje dalyvavo kavinės „Karčema Ružava“, „Kafenhauz“, gastro baras „Riverside“ ir restoranai „Deja Vù“ bei „Vasaris“. Kultūrinę meninę dalį inicijavo kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai.

Pirmasis gastronomijos savaitės renginys vyko kavinėje „Karčema Ružava“, kurie savo svečiams pasiūlė pasimėgauti auksinio rudens derliaus gėrybėmis ir patiekalų variacijomis. Kultūrinėje programoje „Ruduo, rožės ir meilė…“ eiles skaitė J. Miltinio dramos teatro aktorės Eleonora Koriznaitė, koncertavo Panevėžio kultūros centro folkloro ansamblio „Pulkelis“ kapela (vadovas Alpas Mulevičius).

„Pavyko geriau nei tikėjausi, nors pasirengimui turėjome mažai laiko. Džiaugiamės, kad sulaukėme didelio lankytojų susidomėjimo. Manau, kad tai ne paskutinis renginys, nes jį organizuojant kilo nemažai idėjų, kurias galėsime įgyvendinti ateityje. Labai šaunu, kad prie mūsų prisijungė ir Panevėžio kultūros centras su kultūrine programa. Vieni kitus papildėme ir gavosi šauniai“, – sakė restorano „Karčema Ružava“ vadovė Laura Mackevičienė.

Gastronomijos savaitė.

Kavinė „Kafenhauz“ vakarienės metu svečiams pristatė trumpąją kavos edukaciją ir trijų patiekalų degustaciją. Vakaro programą lydėjo menininkės Jūros Butkevičiūtės performansas „Pokalbis spalvų jūroje“ (gyvai liejami paveikslai ant drobės) ir Arūno Revoto autorinės grafikos paroda „Kavos žmonės“.

Restorane „Vasaris“ gastronomijos savaitei pristatyta programa – „Ar buvo Žemaitė aukštaitė?“. Restoranas kvietė panevėžiečius ir svečius į renginį – perspektyvą, kuriame pristatė naują istorinių skonių paletę. Kultūrinėje programoje svečiai išvydo performansą „Aukštaitės ir Žemaitės susitikimas restorane“, kuriame vaidino Panevėžio bendruomenių rūmų atlikėjai Audronė Aškelavičienė ir Monika Kubilienė, vaikų teatro trupės „Rampa“ mažieji artistai (vadovė A. Aškelavičienė) ir Retro šokių grupė (vadovė Zita Rimkuvienė).

„Pirmą kartą miesto istorijoje surengtas kulinarinis, kultūrinis-meninis renginys. Du skirtingi sektoriai susijungė dėl miesto ir tą žingsnį vertinu kaip Panevėžio kultūrinės srities renesansą. Renginys parodė, kad žmonėms to labai trūko ir jie labai maloniai dalyvavo šiuose renginiuose. Aišku, tobulėjimui ribų nėra, todėl planuojame ir žiemą surengti dar vieną gastronomijos savaitę Panevėžyje. Tikimės, kad prie mūsų iniciatyvos prisijungs dar daugiau ir ne tik miesto, bet ir regiono kavinių bei restoranų“, – sakė  restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė.

M. Gruzdenė.

Gastro baras „Riverside“ lankytojus pakvietė į gurmanišką kelionę „Paupio istorijos“. Vakarienės metu vyravo jūros gėrybės ir žuvies patiekalai. Muzikinėje programoje džiazo programa su pianistu Rolandu Babraičiu.

Restoranas “Déjà Vu” pakvietė lankytojus nostalgišką vakarą paskandinti elegantiškame pianino skambesy. Svečių laukė gardi rudeniškomis spalvomis puošta vakarienė, o kultūrinėje programoje „Melodijos ir improvizacijos“ grojo džiazo pianistas Linas Karaliūnas.

Gastronomijos savaitė.

Pirmosios mieste gastronomijos savaitės organizatoriai užsimena, kad planuoja surengti žiemos gastro savaitę Panevėžyje.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Bankruotuoja Marijampolės sušių restoranas: atleidžiami 28 darbuotojai

JP Redakcija

Pažeidimai nustatyti 23 Palangos maitinimo įstaigose iš 33

JP Redakcija

Dalis restoranų per Kūčias bus pilni, vis dažniau vakarienė užsakoma į namus

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads