Gaminkite su vaikais: trys paprasti ir sveiki receptai



Šiuo laikotarpiu itin daug laiko praleidžiame namuose. Tai puiki proga ne tik daugiau gaminti, bet ir tai daryti kartu su šeimos nariais. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi trimis receptais, kurie patiks vaikams ir leis jiems prisidėti prie gaminimo proceso.

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas

Jums reikės:

4 valgomųjų šaukštų ispaninių šalavijų sėklų;

300 ml mėgstamo pieno;

1 valgomojo šaukšto klevų sirupo;

Įvairių uogų, vaisių.

Į indelį, kurį galima uždaryti, suberkite visus ingredientus ir labai gerai išmaišykite. Leiskite porą minučių pastovėti ir išmaišykite dar kartelį. Indelį dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį arba mažiausiai bent tris valandas. Prieš patiekdami, ant viršaus uždėkite uogų, vaisių – tinka viskas, ko tik turite namuose.

Burokėlių ir batatų traškučiai

Jums reikės:

2 žalių burokų;

5 batatų;

druskos;

alyvuogių;

aliejaus;

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite. Turėkite kantrybės – gabalėliai turi būti kuo plonesni. Jei turite namie specialią daržovių pjaustyklę – puiku, bet, jei neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.

„Daržoves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska. Kepkite apie valandą, kol gražiai paskrus ir susitrauks. Kepimo laiką tiksliai pasakyti sunku – orkaitės veikia skirtingai, o ir skirtingo storio gabalėliai kepa ilgiau arba trumpiau. Stebėkite situaciją, jei reikia, pavartykite. Ištraukę atvėsinkite ir – skanaus!“, – dalijasi B. Baratinskaitė.

Vištienos ir šviežių daržovių iešmeliai

Jums reikės:

500 g vištienos filė;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio pipirų;

žiupsnelio šviežių;

arba džiovintų rozmarinų;

dviejų skiltelių česnako;

aliejaus kepti;

šviežių daržovių: įvairiaspalvių paprikų, agurkų, ryškių vyšninių pomidoriukų;

medinių iešmelių;

sausainių formelių.

Pirmiausia smulkiai supjaustykite vištienos filė, suberkite prieskonius, smulkintą česnaką, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pamaišykite – tegul pasimarinuoja bent pusvalandį. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite apie dešimt minučių, kol abi pusės gražiai apskrus.

„Kol vištienos gabaliukai vėsta, imkitės daržovių – pagal formelių dydį supjaustykite taip, kad patogu būtų įspausti. Tuomet ant iešmelio suverkite vištieną ir daržoves skirtingomis spalvomis arba taip, kaip norisi. Skanaus!“ – priduria B. Baratinskaitė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads