Šaltiems rudens vakarams siūlome nepakartojamo skonio fetos sūrio ir brokolių blynelius.
Jums reikės:
brokolių žiedynėliai: 300 gramų
trupintas fetos sūris: 115 gramų
česnakas: 2 skiltelių
nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
šviežios petražolės: 1 saujos
kiaušiniai: 1 (M dydžio)
grietinė: 1 valgomojo šaukšto
miltai: 35 gramų
druska: žiupsnelio
šviežiai malti juodieji pipirai.
Gaminimas:
1.Iš pradžių brokolių žiedinėlius trumpai apverdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Žiedinėlius sukapojaame peiliu iki nedidelių gabaliukų (galite sutrinti šakute iki pusiau vientisos masės).
2. Tuomet atvėsusią brokolių masę sumaišome su trupintu fetos sūriu, smulkiai sukapotomis česnakų skiltelėmis, sutarkuota citrinos žievele, sukapotomis petražolėmis, kiaušiniu, grietine, miltais, druska bei pipirais, kad gautųsi vientisa masė.
3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus bei šaukštu išdėliojame nedidelius blynelius.
4. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol dailiai apskrus iš abiejų pusių. Iškepusius blynelius nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Blynelius pašlakstome citrinų sultimis bei perdedame į lėkštę. Patiekiame ir mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su graikišku jogurtu, jis čia labai tiko.