Dvigubiems pietums – dvigubas receptas

AutoriusJP
FotoFREEPIK.COM


Dvigubiems pietums – dvigubas receptas: karšti sumuštiniai su vištiena ir spalvingosios salotos su kepta vištiena.

Vištiena – viena universaliausių ir labiausiai pasaulyje mėgstamų mėsos rūšių. Patiekalų iš jos surasime, ko gero, kiekviename žemyne, o ir Lietuvoje galima mėgautis pačiais įvairiausiais gardumynais: vištienos mėsainiais, traškia kiniška vištiena, vištienos ramenais, salotomis su vištiena ar tiesiog vištienos kepsniukais.

Karštiems sumuštiniams su vištiena ir karamelizuotais svogūnais reikės:

400 g šviežios „Skonio ženklo“ vištienos filė juostelių

2 raudonųjų svogūnų

3 skiltelių česnako

Aitrosios paprikos miltelių

8 riekelių duonos skrudinimui

8 riekelių fermentinio sūrio

8–10 „Iceberg“ salotos lapų

2 pomidorų

5 v. š. alyvuogių aliejaus

2 v. š. rudojo cukraus

2 v. š. balzamiko acto

Druskos ir pipirų pagal skonį

Vištienos filė juosteles sudėkite į dubenį, į kurį taip pat įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių ir gerai viską išmaišykite. Palikite mėsą pasimarinuoti maždaug 20 minučių.

Kol mėsa marinuojasi, pasiruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonai. Į įkaitintą keptuvę įpilkite apie 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite supjaustytus svogūnus. Kepkite juos apie 15 minučių, palengva vis pamaišydami, kol suminkštės.

Svogūnams sukritus, įberkite cukraus ir įpilkite balzamiko acto, ir toliau maišykite, kol svogūnai pasidarys lipnūs. Paragaukite, ar skonis tinkamas – jei reikia, įberkite dar cukraus ar įpilkite balzamiko acto.

Karamelizuotus svogūnus atidėję į šalį, susmulkinkite česnaką. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir suberkite česnaką. Pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.

Į keptuvę sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol gražiai apskrus – tam prireiks tik kelių minučių. Neperkepinkite mėsos, nes kitaip ji bus sausa.

Skrudintuve arba keptuvėje paskrudinkite duonos riekeles ir apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi.

Pasiruošę duoną, riekelėmis supjaustykite pomidorus.

Sumuštinius formuokite tokiu eiliškumu: ant apatinės duonos riekės uždėkite salotos lapą, tuomet pagardinkite pomidoro riekele, ant jo dėliokite keptą vištieną, fermentinio sūrio riekelę ir karamelizuotus svogūnus. Galite lengvai pašlakstyti balzamiko actu, ir tuomet uždėti kitą duonos riekelę.

Papilkėjusiam rudeniui – spalvingosios salotos su kepta vištiena

Lapkritis – toks metas, kai nors apie save vis primena artėjanti žiema, bet už lango – vis dar ne Kalėdos. Nuotaikos niūriam vaizdui garantuotai suteiks „Lidl“ ekspertų rekomenduojamos spalvingosios salotos su kepta vištiena.

Patiekalui reikės:

400 g šviežios „Skonio ženklo“ vištienos filė juostelių

2 raudonųjų paprikų

2 avietinių pomidorų

1 ilgavaisio agurko

1 raudonojo svogūno

1 gūžės „Iceberg“ salotų

Saujos špinatų lapų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių pagal skonį

Šlakelio balzamiko acto

Pirmiausia, į dubenį sudėkite vištienos filė juosteles. Apibarstykite jas druska, pipirais ir aitriąja paprika, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Palikite 15–20 minučių, kad mėsa pasimarinuotų.

Perpjaukite paprikas ir išvalykite sėklas, o tada supjaustykite paprikas pailgais šiaudeliais. Svogūną susmulkinkite, o pomidorus ir agurką supjaustykite stambesniais kubeliais, suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite ir nuplautus špinatų lapus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos bei gerai išmaišykite daržoves.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite marinuotą vištieną. Kepkite apie kelias minutes, kol gražiai paruduos iš visų pusių.

„Iceberg“ salotą nulupkite, o lapais išklokite kiekvieną pietautojų lėkštę. Suberkite ir tolygiai paskirstykite išmaišytas daržoves. Ant viršaus sudėkite keptos vištienos juosteles ir pašlakstykite balzamiko actu. Mėgaukitės dar šiltomis salotomis. Skanaus!

Kimchi


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

Parduotuvėse stebina neįprastų spalvų daržovės – kuo ypatingos violetinės morkos ir geltoni burokėliai?

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads