Cepelinų diena kavinėje „Pas Katiną“: specialus pasiūlymas ir naujas rekordas

Autoriusdovilė barvičiūtė
Fotoživilė večiorkutė
Cepelinų dieną kavinėje „Pas Katiną“: specialus pasiūlymas ir naujas rekordas.

Pirmąjį vasario sekmadienį švęsime Pasaulio cepelinų dieną. Ši diena pradėta švęsti nuo 2014-ųjų vasario, Amerikos lietuvio Jono Vaičiūno iniciatyva. Cepelinų dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti šį patiekalą, o neturintys laiko suktis virtuvėje, visada laukiami Piniavoje įsikūrusioje kavinėje „Pas Katiną“.

Specialus pasiūlymas

Laikantis tradicijų, tądien kavinėje „Pas Katiną“ bus švenčiamas tikras „cepelinų balius“ ir siekiama pagerinti pernykštį pagamintų cepelinų rekordą.

Be to, švenčiant Pasaulio cepelinų dieną, tik sekmadienį, vasario 4 dieną, kavinėje „Pas Katiną“ svečių laukia specialus pasiūlymas – trys cepelinų porcijos už dviejų kainą.

Milijonas cepelinų

Piniavoje įsikūrusios kavinės „Pas Katiną“ vadovė Silvija Katinaitė-Kavaliūnienė šypsodamasi patikina, kad tautiečiai cepelinų dieną švenčia kasdien. Pasak jos, cepelinai valgiaraštyje puikuojasi jau tris dešimtmečius ir vis tiek išlieka populiariausiu patiekalu.

„Pasaulinę cepelinų dieną atvyksta ir jauni, ir seni, šeimos susirenka ir, žinoma, užsisako tradicinį patiekalą – cepelinus“, – sako S. Katinaitė-Kavaliūnienė.

S. Katinaitė-Kavaliūnienė.

Sieks rekordo

Per tris kavinės gyvavimo dešimtmečius virėjos jau išvirė apie milijoną cepelinų. S. Katinaitė-Kavaliūnienė skaičiuoja, kad pernai, Cepelinų dieną, jų buvo pagaminta 1 000. Prireikė 225 kg bulvių, daugiau nei 45 kg mėsos, apie 50 litrų padažo.

Šiemet rekordą bus siekiama pagerinti.

Per tris kavinės gyvavimo dešimtmečius virėjos jau išvirė apie milijoną cepelinų.

Unikali patirtis

Kavinės „Pas Katiną“ vadovė sako pastebėjusi, kad nors lietuviai itin mėgsta cepelinus, namuose juos verda vis rečiau, ypač jaunoji karta. Todėl imtasi organizuoti mokymus.

Kavinėje „Pas Katiną“ vyksta didelio populiarumo sulaukusi edukacija „Katino cepelinai“. Jos metu kavinės lankytojai ne tik susipažįsta su patiekalo istorija, bet ir patys sudalyvauja gamybos procese ir galiausiai ragauja savomis rankomis suformuotus cepelinus.

Kavinėje „Pas Katiną“ vyksta didelio populiarumo sulaukusi edukacija „Katino cepelinai“.

Dirba pasiraitoję rankoves

„Iš svečių dažnai girdime, kad mūsų cepelinai bene skaniausi visame regione, todėl nusprendėme, siekdami užimti svečius, pasiūlyti jiems pramogą – išmokyti cepelinus pasigaminti patiems. Taip pat gerai praleisti laiką draugų ar artimųjų rate. Edukacijos tinka tiek svečiams, tiek pavienėms šeimoms, draugų būriams ar įmonių kolektyvams. Tai unikali veikla ir iš užsienio atvykusiems klientams. Edukacijų metu svečiai dirba pasiraitoję rankoves. Virėjos parodo, kaip taisyklingai suformuoti kukulius, kaip juos išvirti, kad neištežtų, kad būtų skanūs. O kol cepelinai verda, jaukioje aplinkoje, rusenant krosnelei ir gurkšnojant žolelių arbatą, visi klausosi edukatorės pasakojimų apie šio patiekalo istoriją ir ne tik“, – beveik dviejų valandų edukaciją pristatė S. Katinaitė–Kavaliūnienė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pirmojo kavinės „Pas Katiną“ organizuoto cepelinų čempionato nugalėtojas: „Dalyvauti atvykau nuo ryto nevalgęs“

JP Redakcija

Kavinėje „Pas Katiną“ – cepelinų diena ir varžytuvės

JP Redakcija

Cepelinų fiesta Piniavoje. Ar išdrįsite priimti šį iššūkį?

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads